En julihelg i Skåne med zombies, morgonyoga, och utflykter

2022-07-21 09:41:00
Resor Träningen
 
A July weekend in Skåne with zombies, morning yoga, and adventures
 
 
 
I fredags packade vi väskorna igen och satte oss i bilen för att åka söderut. Jag och min kille hade lyckats matcha kläder med liknande shorts och skjorta. Jag bar min nya keps också. Den ska bli mina nya springkeps - den jag haft tidigare får mitt huvud att koka i värmen. 
 
 
Vi hämtade upp Emma och Fredrik på vägen och kom till sist fram till Matildes sommarhus i närheten av Båstad. Hann inte tröttna på utsikten från altanen om vi säger så. Ett till litet gäng anslöt och Matilde som fyller 30 år fick presenter. Vi lagade middag och pratade om vad folk tänkt hitta på i sommar. Jag var väldigt trött efter att ha varit vaken sedan tidigt, så jag drog mig till sängs runt tiotiden. 
 
 
Vaknade först av alla (ingen skräll där) och möttes av detta. Hav och regnbåge. Fantastiskt vackert!
 
 
När alla andra vaknat klädde jag om till kläder att göra yoga i. 
 
 
Och så stod vi på altanen och gjorde stående hunden och solhälsningen. Sedan god frukost. 
 
 
Jag bytte om igen till min sommarbyxdress. Bävar för när den har nötts ut. Ett av mina mest använda plagg under sommaren. Och hatten på för att skydda huvudet.
 
 
Vi åkte till Torekov och tog färjan över till Hallands Väderö. Som alltså inte alls ligger i Halland utan i Skåne. 
 
 
Vandrade omkring på ön. Såg hästar och kor. Pratade om zombies och kaniner stora som bävrar som levde på olika delar av ön och pekade ut var vi såg spår av dem.
 
 
Stannade till vid fyren för fika. Lyckades hitta en plats i lä bland klipporna. Sedan blev det visst inte så många fler kort. Vi hann med att äta glass och ta ett dopp i havet innan sista båten tillbaka gick. I hamnen åt vi pizza vid havet. När vi kom tillbaka hem var jag helt slut av sol och vind och däckade direkt (finns en bild som Igor tog på båten tillbaka som jag tydligt tycker visar hur trött jag var). Orkade hålla mig uppe några timmar till efter att jag vaknat. Alla hängde på altanen och småpratade. Var lite solbrända i ansiktet. Emma letade fram quiz om Skåne och Sverige som vi gjorde. När de andra åt bakpotatis gäspade jag och gick och lade mig igen. 
 
 
Söndagsmorgon. Som sagt, kunde inte få nog av utsikten. 
 
 
Vaknade tidigt (som vanligt) och gav mig ut på en liten joggingtur längs vattnet. Just nu försöker jag hålla mycket koll på min puls när jag springer - min upplevelse är att den blir lätt hög och att jag fort tröttar ut kroppen. Hittills fungerar det bra. Tar ju längre tid att springa en viss sträcka, men är inte lika utmattande. 
 
 
Efter frukost och morgonyoga packade jag och min kille ihop oss. Sa hej då till alla och tackade för att vi fått vara här. Vi skulle resa vidare och fortsätta vår semester. Lika bra att passa på att se mer av Skåne när vi ändå var i denna delen av landet tyckte vi. 
 
 
Käkade lunch på Knafves café i Mölle. Sedan satte vi oss i blåsten på en parkbänk med utblick över havet och pratade ut och igenom saker. Det var toppenfint! 
 
 
Åkte till Kullens fyr. Jag och min snygga karl poserade som riktiga turister. Jag gick upp i fyren och fascinerades av linsen och läste på om dess historia. Sedan letade vi länge efter Silvergruvan men lyckades aldrig hitta den. 
 
 
Avslutade söndagen med att checka in på Villa Söderåsen där vi bokat för två nätter. Åt färdigmat från Ica och jag sov sedan som en stock. Vaknade knappt av att min kille kom tillbaka in efter hans kvällspromenad runt Odensjön. Vad vi sedan hittade på tar vi en annan gång!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0