Vad hände i juni: Möhippa, havet, kalas, och midsommar

2022-07-15 16:05:00
Böcker Kalas och festligheter Min Dag
 
What happened in June: Bachelorette party, the sea, parties, and midsummer
 
 
 
Hej hallå från en som har sommarsemester. Har landat en stund hemma i lägenheten och har precis packat färdigt för att dra iväg på äventyr i södra Sverige senare i eftermiddag. I jämförelse med förra året blir det lite lugnare under semestern i år. Fick lära mig den hårda vägen att återhämtning är något jag måste prioritera och att chilldagar ska värderas. På grund av min fomo planerade jag in alldeles för mycket förra året. Var jag inte på någon av alla tre resor så flängde jag mellan lägenheten, pojkvän, och landet. Inte konstigt att jag bröt ihop när semestern var slut, för min energi var på noll. Så lite lugnare tempo i år, helt enkelt. Låt oss ta en tid på vad jag hittade på i juni: 
 
 
Klätt mig i kläder av linne för att det är svalt och skönt. Det vita linnet införskaffade jag till Pigges möhippa där klädkoden var "vitt upptill", och jag insåg att jag inte hade något sådant. Har använts flitigt i juni så det var ett bra inköp. Vet ej varför så butter min. Var ju taggad på Pigges möhippa!
 
 
Varit på möhippa för Pigge. Upptäckte att jag knappt tog några bilder så denna från Askimsbadet där vi sup:ade får duga. Annars lektes det lekar hela dagen, Pigge fick uppdrag att genomföra, och vi fikade. Kanondag med pangväder. Och kul att få för-hänga med en del av dem som kommer vara med på bröllopet senare i sommar. 
 
 
Jag har börjat skörda de första grönsakerna! Sockerärter och grönkål till exempel. Har så mycket av detta att vi får gå och äta det som snacks eller ge bort. Känns som vi är ett sådant där nyttigt hushåll som ställer fram en skål sockerärter när folk kommer på besök. 
 
 
"Firat" nationaldagen med Katta och ett besök på Bohus Fästning. Det var fri entré så gällde att passa på. Vi var där tidigt på förmiddagen vilket vi i efterhand tyckte var ett smart drag när vi såg folkmängden som var på väg dit när vi var på väg därifrån. Delade på en god pizza på café Mors mössa och tog en glass borta på Mollys glass & bar. Kanoners. 
 
 
Gått på kalas. Bland annat för att fira min killes moster. Han kunde inte vara med så jag  fick representera oss. Har köpt ett nytt, blommigt set. Älskar det. Känns som att gå runt i pyjamas.
 
 
Ätit plättar och lyssnat på Ring så spelar vi på P4. Vår lördagsfrukostrutin.
 
 
Hängt på landet hos mina föräldrar. Har inte blivit så mycket sovande i min mormors gamla sommarstuga i år - vi har mest hängt i min killes sommarstuga. Men någon natt här har det blivit. Och inoljande av altanen och delar av staketet. 
 
 
Firat min systers 25-åriga födelsedag. Med lekar, fest, och dans. Och hemliga uppdrag till varje gäst. Jag skulle erbjuda min bordsgranne en drink från baren - men han tackade nej :(  
 
 
Läst! Enligt min Goodreads-sida har jag läst ut 8 böcker. Denna (Natten av Sara Gordan) gav jag fyra stjärnor - om en mammas relation med sin tonårsdotter som är i det där vuxen-men-ändå-inte-läget. Andra böcker jag också gillade: Löpa varg av Kerstin Ekman, Djurens gård av George Orwell, och En kvinnas frigörelse av Édouard Louis. Jag går och lever av Mirja Unge var tung att läsa men tipsar om den ändå.
 
 
Ätit frukost (och lunch och middag) utomhus. Älskar att äta utomhus. En frihetskänsla i det. Här hade vi dukat upp till frukost på midsommarafton till våra gäster som hade sovit över redan från torsdagen. 
 
 
Badat i havet. Lite för dåligt dock med tanke på att vi tillbringat mycket tid i sommarstugan och har max en kvarts promenad ner till havet. Blir plötsligt så kräsen när det blåser lite? Men på midsommar var det gött att ta ett förmiddagsdopp i väntan på resten av gästerna. 
 
 
Njutit när det varit sol. Suttit här ute och jobbat. Största fördelen med att jobba hemifrån. Kan också jobba varifrån jag vill. Som i en sommarstuga på västkusten. Har förresten också börjat få in en yoga-rutin. Försöker ta ett pass varje dag, men det är okej om det inte blir av emellanåt. Märker så tydligt att jag känner mig rörligare igen. Kan till exempel smörja in mig på ryggen själv igen - har inte kunnat det på ett tag på grund av stela axlar. 
 
 
Firat midsommar med nio andra personer, och två hundar. Jag tog på mig ansvaret att vara lekledare (föredrar det framför att själv behöva leka, hehe). Skulle varit en femkamp, men kände att det fick räcka efter tre grenar :-) . Blev ett midsommarquiz (som jag googlade fram och inte kan ta äran för, mer än att jag kan goola fram ett då), kubbstafett, och spotta godis-stafett. Annars åt vi midsommarmat, badade, tjôtade, och drack snaps.
 
 
Tittat på regnet som fallit ner. Mysigt att sitta inomhus och lyssna på smattret. 
 
 
Till sist: åkt ut med en båt efter jobbet en måndagseftermiddag. Det får vara allt från juni. Hoppas ni har haft en fin sommar hittills och upplevt lagom mycket. Ta hand om er!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0