Oktoberhelg på en herrgård och platåberg

2022-11-10 15:30:00
Resor
 
October weekend spent in a mansion and on table mountains
 
 
 
Hallå från sista fredagen i oktober. Min sambo hade tagit ledigt, och några timmar efter frukost åkte vi norrut och stannade i Trollhättan för att käka lunch. Men först blev jag visad av honom till den här lekplatsen.
 
 
Roys och Rogers bilservice, eller Macken, fixat för barn. Kul grej! Fanns både verkstaden och servicebutiken och en husvagn att springa runt i. 
 
 
Med mat i magen åkte vi vidare till Vargön, och till Hunneberg. Ett av två närliggande stora berg som har platåer istället för toppar - mycket fascinerande fenomen. Njöt av alla naturens färger. Förutom kanske det gråa och trista.
 
 
Gjorde ett besök på Kungajaktmuseet Älgens berg. Tittade på uppstoppade djur och fick lära oss en hel del om älgen. Samt om människor som bott på och runt berget. Anton hade redan varit där tidigare i år när han var på bäversafari, så han visade mig runt. 
 
 
På väg ner igen stanande vi vid Byklevsfallet. Maffigt med naturkraft!
 
 
Och där är ju jag! Min fotograf glömde visst säga till att mitt hår hade lagt sig precis som bergens platåer ... Nåväl.
 
 
Vi for vidare till Ronnums herrgård där vi hade bokat rum över helgen. 
 
 
Checkade in. Duschade. Vilade. 
 
 
Tills det blev dags att gå bort till restaurangen. Alltid lika skönt när kockarna vet mina allergier / matpreferenser på förhand och kan slänga ihop något gott. Kommer tyvärr inte ihåg exakt, men förrätten var något med mozzarella och tomater i sherry.
 
 
Stekt rotselleri och andra goda grönsaker till huvudrätt. Anton sa att min mat var godare än det han hade käkat. Win! För ja, den där rotsellerin var ot-e-roligt god.
 
 
Spanade in de andra gästerna (ett gäng norska barn satt till bords i skelettdräkt och Hogwartsdräkt - får anta halloweenfirande), och inredningen. Och pratade om nuet, dået, och framtiden. Det var fint.
 
 
Pavlova med physalis till efterrätt för min del. Vi drack upp ur glasen och gick sedan mätta till vårt rum. Klart slut med fredag!
 
 
Korridoren gav mig Downtown Abbey-vibbar i verkligheten, men såhär på bild får jag inte riktigt samma känsla. Nåväl.
 
 
Så fort jag fått kläder på mig styrde jag raka vägen mot frukosten. Alltid lika lyxigt att få den uppdukad, och ha flera olika val. Blev pangmätt.
 
 
Vi gjorde oss redo för dagens äventyr och åkte upp på Halleberg, det andra berget. Körde så långt in på vägen vi kunde för att promenera i naturreservatet där, och få utkik över Vänern.
 
 
Traskade på lövbeklädda stigar. Tycker om den här bilden så mycket. Vet inte om det är djupet tillsammans med färgerna som gör det. Plus att det är en favorit därframme med ryggsäck.
 
 
Någon kilometer senare nådde vi Predikstolen med utsikt över Vänern. Satte oss och käkade lunch. Blev så glad när jag upptäckte att vi hade pannkakor med oss hemifrån från fredagsfrukosten! Småpratade med några få andra som också tagit sig dit. 
 
 
Promenerade omkring lite till. Tog en annan väg tillbaka till bilen. Såg skägglav och oändligt med färgglada löv.
 
 
Avslutade vår Hallebergstripp vid Kungens kök där det fanns en sjö och sittplatser och toa. Satte oss med mellanmål en stund, men fick ge upp efter en stund eftersom det blåste och vi blev kalla. Åkte tillbaka till hotellet för att vila upp oss inför kvällen. Men det äventyret tar vi en annan gång!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0