Vecka 44. Nedstämda november i antågande

2022-11-02 10:07:18
Veckorapport
 
Week 44. Depressing November coming up
 
 
 
Nu är den här. November-månaden. Det är grått och trist och mörkt och det smittar av sig på mitt humör och min energi. Igår eftermiddag satt jag vid köksfönstret och tittade ut i ett totalt mörker och kände tröstlöshet och hopplöshet (fick gå in i vardagsrummet och stirra på upplysta växter för att känna lite lättnad). Så är det varje november. Jag vet om att det blir så i november. Jag ser därför till att ta det lite lugnare och vara snällare mot mig själv. Aptiten går ner - så fort solen har gått ner kommer en mättnadskänsla och om det är en bättre dag kan jag i vart fall få i mig smörgås till middag. En smörgås är bättre än inget och kan vara en seger den dagen.
Och jag ber inte om några tips ("ät d-vitamin, det funkar för mig", "glöm inte att äta", "motion är bästa botemedlet"). Jag kan dem redan och jag vet vad som fungerar för mig. Mestadels bara att vänta ut det och vara rimlig mot mig själv - jag vet att december brukar kännas bättre, speciellt med julmyset. Inte vifta bort det eller förminska det, men inte heller förstora det. Och framför allt funkar det att bara tänka att det är inte farligt. Det är inte för alltid. Det kommer gå över. Det bara är såhär just nu. Det är vanligt att känna så. Det är okej. 
 
 
I helgen kramade jag en ek som tros ha börjat växa på 1100-talet (och alltså t ex varit med om digerdöden, Gustav Vasa, och två världskrig!). Ja, det är jag som är den lilla lila pricken längst ner vid stammen. 720 cm i omkrets är Tunhemseken och gjorde stort intryck på mig. Vi var iväg på en liten helgutflykt till Halle- och Hunneberg som ligger utanför Värnesborg - mer om det får bli i ett annat inlägg.
   Den kommande helgen skulle jag ha åkt upp till Stockholm, men har fått ställa in det på grund av att jag mår lite oberäkneligt just nu och det kändes jobbigt att eventuellt ha en pissdag på andra sidan Sverige. Så istället ska jag besöka mormor och morfars grav (det är ju ändå allahelgona), försöka fortsätta flyttpackningen, ha en mysig tjôtkväll, och förhoppningsvis få vara ute lite i naturen. Hoppas ni får en fin vecka, och ta hand om er och varandra. ♥ 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0