Vecka 51. Julledighet

2023-12-20 21:26:06
Veckorapport
 
 
Week 51. A Christmas break
 
 
Vi har tidigare i veckan promenerat till biblioteket. Lånade mest böcker till barnen (sång- och ramsböcker - de små liven blir på så gott humör av en liten sångstund). Men även en till mig själv (Vinternoveller). Som jag inte hunnit läsa ännu. Min hjärna är snabb på att tänka att snart får vi julledighet och bygger upp en fantasi om hur jag kryper upp i lilla soffan i barnens-blivande-rum och läser ut min bok i lugn och ro. Det kommer ju inte ske. Får inte julledigt från föräldraskapet. Men så inpärntat, så djupt rotat, i mitt sinne är det att få julledigt. Har ju haft julledigt sedan jag var sex år gammal. 
 
 
Jul ska dock firas. Smygstartar redan på lördag med Antons familj. Julklapparna är inslagna. Mat är inhandlad. Har redan skrivit en lista på vad vi ska ha med oss när vi åker iväg. Outifts har spånats på. Känner mig rätt lugn inför denna högtid. Hoppas på att det kommer bli kunna bli mysigt, och att tvillingarna är lugna och  får sova ordentligt.
 
 
Apropå sova ordentligt verkar vår metod att sova med varistt barn ge oss alla mer och bättre sömn. Samt att vi har rutiner som oftast håller, så alla vet vad vi kan förvänta oss under dagen. Tycker det var längesedan jag var irriterad av sömnbrist. Känner mig friskare än på länge; ingen snuva, halsont, eller öronvärk. Otroligt skönt. Vad viktigt det är med sömn, hörrni. Så nu ska jag väl gå och lägga mig. Ha en fortsatt fin vecka, och god jul och trevlig helg i förväg.  
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0