Vecka 7. En känsla av overklighet

2023-02-13 10:02:00
Graviditet / bäbisliv Veckorapport
 
 
Week 7. A sense of unreality
 
 
Om jag tyckte att januari tog sig otroligt långsamt fram, tycker jag att februari börjar rusa fram. Snart är det mars?! Känns som att mitt mentala mående pendlar från vecka till vecka. Nu känns det bra. Något slags lugn som har lagt sig som ett mjukt moln runtomkring mig. Speciellt i huvudet som känns lite groggy eller som att det är fluffigt av mossa eller fjädrar därinne. Svårt att förklara. Är det vad folk brukar kalla "gravidhjärna"? Vi har fått fler timmar dagsljus som gör mig piggare och jag har (på barnmorskans inrådan) ökat dosen järntabletter, samt börjat ta dem med c-vitamin. Jag försöker hålla en kvällsrutin med yoga och bokläsning. Resulterat i lägre puls och bättre sömn (vaknade med body battery på 90 av 100 idag, graviditetsrekord!). Även om jag vaknar minst en gång på natten för att vända mig och gå på toa.
 
 
74 dagar kvar tills bäbisarna är beräknade att komma. 74 dagar kvar av att Anton hjälper mig ta på stödstrumporna. Så alltså. Om 74 dagar kommer det vara två bäbisar här i vårt hem. På heltid. Vänta. VA?! Slås av otrolig overklighetskänsla. Ska de bo här? Två individer som jag inte känner. Vet bara deras nuvarande hjärtfrekvens och anatomi och att de kan sparkas. Vet inte ens vad de heter. Vad kommer de att göra? Vad kommer vi göra? Vad gillar de att göra? Vilka är de?  De. Ska. Bo. Här. Med oss. Och vara med oss resten av livet. Det var det sjukaste.
 
 
(Fattar det ju rent rationellt. Men känslor och logik jobbar inte alltid ihop.)
 
 
I helgen hade vi besök av vänner båda dagarna och det var mycket mycket mysigt. Vaccinerade oss mot kikhosta (och stelkramp och difteri), som är en slags påfyllnadsdos och bör tas nu i 30-årsåldern (och sedan igen vid 50- & 60-årsåldern), vilket är information jag inte kände till förrän några månader sedan. Så vill informera vidare. Det där fluffet i hjärnan gjorde att jag inte ens hann bli rädd för sprutan innan det var över (eller om det var för att vi gjorde det rätt spontant fyra minuter innan kliniken skulle stänga för dagen). 
 
 
Denna vecka är det sportlov / läslov, men det påverkar ju inte direkt oss (än!). Idag är det ultraljud och middagsbjudning. Alltid pepp på ultraljud. Kul att se att de där små liven mår bra och vad de har för sig. Inte så mycket annat inbokat än minst en arbetsintervju och besök hos fysioterapeuten. Ligger fortfarande en vecka efter i projektlednings-kursen, så hoppas ha möjlighet att ta ikapp denna vecka. Ha en suverän februarivecka! ♥
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0