Blåbär, Nordens ark, och ett bröllop - julifoton

2024-08-09 08:00:00
Kalas och festligheter Min Dag
 
 
Blueberries, Nordens ark, and a wedding - photos from July
 
 
Häng med till juli. Snart är vi ikapp sommaren även här i bloggen! Vi åkte upp till Antons familjs sommarstuga. Plockade blåbär i skogen. 
 
 
Jag har köpt en "tvättmaskin" som är lätt att ta med sig. Invigde den med hjälp av barnen. Blev positivt överraskad över resultatet ändå. Blåbärsfläckar gick lätt bort. Tyvärr centrifugeras inte vattnet ut, så det tar lite längre tid för den dropptorkande tvätten att torka bara. 
 
 
Gungor kom på plats! Jag hade fyndat två gungar på Sellpy. Vi gick runt i trädgården och försökte hitta var de kunde sättas upp. I björkarna? Äppelträdet? Spika upp en planka? Tills valet föll på en träställning som jag alltid undrat vad den är till för (hänga upp fågelmatare fick jag till slut veta). Fram med spik och hammare. Det blev toppen!
 
 
En somrig bild. Äpplen och blå himmel. 
 
 
Vi åkte till Nordens ark med mina föräldrar och min syster med familj. Tvillingarna var tigrar dagen till ära. En i personalen skämtade med dem om att tigrarna kanske adopterar dem. Tyvärr är de för små ännu för att uppskatta sådana fyndigheter. Men jag uppskattade det åt dem.
 
 
Tittade på gäss. Klappade nästan kaniner. Alla djur i klapphagarna gick tyvärr i väg när vi kom. Men väldigt glad över att de har chansen att gå iväg och få vara ifred från händer ett tag.
 
 
Åt lunch och hönorna fick sig ett och ett annat majskorn. Det var perfekt väder, inte för kallt och inte för varmt. Sammanfattningsvis tycker jag det var ett bra ställe att vara med barnen på. Behövde nog aldrig säga nej eller akta eller ajajaj. Förutom när de sprang och kanske inte såg sig för om det fanns folk att krocka med eller inte. Fanns äldre barn som gärna lekte med barnen en stund när vi vuxna satt och åt, ett barn som till och med hjälpte till att mata barnen med klämmis. ❤ 
 
 
Efter att ha rensat mossa från stenar och plaskat med vattnet i regntunnan (barnen alltså), åkte vi tillbaka hem till stan. Dammen var fantastiskt vacker en dag när jag var ute och sprang. 
 
 
Lördagsmorgon och vi lyssnade på Ring så spelar vi som vanligt på morgonen. Hörde att det var min slutsiffra, det har det varit några gånger förut men jag har aldrig kommit fram, så jag ringde in. Och ringde och ringde och ringde. Tills jag till slut hamnade i kön och en halvtimme senare fick prata med slussen, som sa att jag ska svara om det ringer ett okänt nummer för då har jag kommit med i programmet. Skrek senare till Anton att jag kommer komma med i programmet, de har precis ringt upp mig! Skrev till min familj detsamma och mamma skyndade sig hem från promenaden för att kunna lyssna. Fick prata om att vi skulle på bröllop senare, och sedan svara på en fråga. Som jag klarade! Kunde därmed stryka en punkt på min bucket list. Och så spelade de Fattig bonddräng, som alltid får mig att tänka på mina tre favoritpersoner. Fick häromdagen hem presentkorten jag vann.
 
 
Och så blev det eftermiddag och dags för bröllop. Antons kusin Amanda och hennes Fabian var så fina. Jag lyckades hålla mig från gråt tills en vän till brudparet sjöng första visan. Så fint med bröllop och kärlek ju. Fick gråta ännu lite mer av alla fina tal under middagen. Och dansat trots att klockan började närma sig sent för småbarnsföräldrar. Kom hem runt midnatt och löste av mina föräldrar. Tog inga fler bilder, och tyvärr ingen på min outfit. Det var hursom kul att få klä upp sig lite.
 
 
Dagen efter: upp och äta frukost, ut och gunga. Som vanligt, och oavsett hur vi mådde (helt okej faktiskt, tur att de vilade två gånger på dagen). Barnens faster och sambo kom ut och gjorde oss sällskap. Och sedan deras kompis med barn i typ samma ålder som våra.
 
 
Mina föräldrar och min syster med familj hade bestämt att åka till Marstrand en dag. Vi hängde på. 
 
 
Åkte färjan över. Åt lunch. Promenerade omkring på kullerstenar och asfalt. Gick upp till fästningen och pausade i skuggan. Gav barnen tillfälle att somna i vagnen, men den tog de inte. Fanns alldeles för mycket att titta på. Anton badade och barnen gungade på lekplatsen vid badplatsen. Alltid så skönt att vara flera vuxna som kan hjälpa till att passa och underhålla.
 
 
Stod i den långa kön till Lejonet och björnen. Molnen hopade sig. Barnen började bli ledsna av trötthet. Så då åkte vi hem igen.
 
 
På en springtur. Har lyckats få till en löptur i veckan, några enstaka fall två turer. Övat på att försöka hålla en viss puls för att inte bli alltför slut efteråt. Det är svårt.
 
 
Anton tog med barnen och mötte upp sin mamma och syster vid havet. Jag fick flera timmar i mitt eget sällskap. Skrev blogginlägg och vilade. Mötte sedan upp Katta för att äta sushi. Egentligen hade vi tänkt äta glass men det var alldeles för blåsigt och kallt. Tog en fika istället och pratade ikapp livet, ostört. Lyxigt. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0