Livets första båttur, sommarstugan, och dammsugare

2024-08-16 08:00:00
Min Dag
 
 
A life's first boat trip, the summer cottage, and vacuum cleaner
 
 
I bloggen är vi kvar i juli. Här kommer vad vi hittade på den andra halvan av månaden. Käkade mozzarella med jordgubbar. Det är otroligt gott. Lite lite godare med pesto på också, men vi hade ingen hemma. Åts som förrätt, och för att hinna äta upp jordgubbar och mozzarella innan de blev dåliga. 
 
 
Kom på det geniala att de flesta förskolor i vårt närområde har sommarstängt. Vilket betyder inhägnad lekplats alla dagar i veckan. Har kunnat vara där själv med barnen utan att behöva bli särskilt orolig när de springer åt olika håll. De kan inte ta sig så långt ändå.
 
 
En lördag åkte vi in till Göteborg för att hänga med Emma, Fredrik, Matilde, och Igor. Grillade på Apslätten och tittade på barn som slogs i ett riddaräventyr på gräsmattan nedanför. 
 
 
Tvillingarna började bli trötta så jag gav mig ut på barnvagnspromenad. De somnade så jag promenerade vidare, men med ett stort behov av att behöva gå på toa. Hade flera olika tankar i huvudet om att sticka in på någon lite stig eller grusväg (men nej tänk det kom folk gåendes från alla håll) eller lämna vagnen utanför en bajamaja (men nej ett barn höll på att vakna av att vagnen stod still). Det löste sig hursomhelst. 
 
 
Dagen efter packade vi bilen full. Redo för övernattning. Skönt att inte behöva ta med barnmatstolen. Babybrezzan och barnvagnen tar upp nog med plats.
 
 
Vi åkte ut till mina föräldrar för att provsova i min mormors gamla sommarstuga. Jag har liksom tagit över den sedan hon gick bort, men sov där inget alls förra året pga barn på ålder under ett halvår. Det plockades blåbär och gungades och tittades på kor och åts mat utomhus på balkongen.
 
 
Min pappa fixade en liten sandhög. Tycker barnen lär sig så fort hur hantera hink och spade och hälla från ena till andra. Fascinerande. Det var varmt så vi packade snabbt ihop oss för att kunna åka till havet.
 
 
Fick med oss mamma, min bror och hans sambo. Annars hade vi nog faktiskt inte åkt. Både jag och Anton lyckades bada vid bryggan samtidigt. Barnen blev roade vid strandkanten. Tittade på en stor hund som såg ut att älska att vara i vattnet. 
 
 
Barnen fick gunga i lakan. Aktivitet som fick toppenbetyg. Jag och Anton kunde vila en hel del - fick så mycket hjälp med barnpassning eller matlagning. Fantastiskt. 
 
 
Lilla stugan där vi sov. Gick helt okej, så vi stannade några fler nätter än tänkt. Så skönt att barnen numera kan ta sig ner från en säng själva efter dagsvilorna och komma utvandrades med snuttarna i handen och söka upp oss. Bohusläns flagga hissad för att visa att vi var där.
 
Jag hade beställt flytvästar till barnen som hade kommit. Och medan barnen sov kunde vi åka hem och hämta dem. Var lite konstigt att åka bil utan barnen i baksätet.
 
 
Vi packade ihop oss och åkte ut med packning i bilen till Nordön för att åka båt med barnens farfar. Livets första båttur. Mest gick vi omkring på däck, och under, för att upptäcka båten och hänga i aktern och fiska efter krabbor med barnens kusin. Gick förvånansvärt bra att få barnen att ha flytvästar på sig. Vi hade testat dem kvällen innan men då var det gråt och nej tack.
 
 
Det kom lite gnäll från alla tre barnen. Fattade sedan att det var för att alla var trötta. När vi åkte ut en lite sväng somnade två av tre barn till motorljudet. Den tredje somnade sedan typ direkt i bilen. Sedan denna lilla båtutflykt har tvillingarna kunnat peka ut båtar och verkar förstått att det är en kul grej. 
 
 
Skördade spritärterna på balkongen. Spritade dem och kokade dem och serverade med massor av smör.
 
 
Ett av barnen älskar dammsugare, och har numera även lärt sig att hämta den sladdlösa och att sätta igång den, samt sätta tillbaka den på laddning. Jag tycker det är lite läskigt ifall någon av barnen skulle peta in fingrarna i borsten, men än så länge har det inte hänt. Det är även tur att det är en gammal dammsugare vars batteritid snabbt tar slut. Till barnets besvikelse men min lättnad. 
 
 
Vi har åkt in till Göteborg och Slottsskogen med Antons syskon och pappa. Lekte på Plikta och åt pastasallad i skuggan. 
 
 
Tog oss till Barnens zoo för att klappa på getter och titta på hästar. Fortsatte upp till de större hagarna och då passade ett barn på att somna. En var envist vaken, men fick då också se pingivner och sälar. 
 
 
Jag har lånat böcker på biblioteket. Och läst dem. Tyckte Fru Björks öden och äventyr kändes ofärdig på något sätt, och att Kvällens röster var fantastisk. Vill genast läsa mer av Ginzburg. Antons syster kom tillbaka hem från sommarstugan med Sundborn punsch till mig. ❤ Avnjöts efter en nattning. 
 
 
Några av tomaterna har blivit röda. Barnen har fått smaka. Vi går nästan dagligen ut på balkongen och pekar ut gurkorna och tomaterna. "Nam nam nam", säger barnen och pekar. Och sista dagarna i juli åkte vi till Halmstad, men det tycker jag ska få ett eget inlägg. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0