Midsommar, dop och bad i sjö och hav - vad vi hittade på i slutet av juni

2024-08-02 08:00:00
Kalas och festligheter Min Dag
 
 
Midsummer, baptism, and swimming - what we did by the end of June
 
 
Välkommen till vår midsommarafton! Vi startade dagen med att steka pannkakor. Högtidsdagen till ära.
 
 
Pannkakorna åts med händer och med bestick. Hamnade på golvet och i munnen. 
 
 
Vi packade ihop oss. Åkte ut till Antons mamma. Barnen hittade regntunnan direkt. Kul med vatten. Smart att inte byta om till finkläder förrän lite senare. Sedan följde lunch, och ett misslyckat försök att natta barnen. Vi hade glömt flaskorna hemma och det var föremål för irritation. Till slut lät vi barnen vara uppe.
 
 
Gick bort till hembygdsgården där vi även var förra året. Men i år kunde barnen vara med och dansa kring stången. Vilket de gjorde med sin farmor och faster. Jag var lite överväldigad över att de skulle få dansa första gången och uppleva midsommar från annat än vagnen. 
 
 
Tillbaka till farmorn. Är i en peka-ut-flaggor-period just nu. Tvillingarna bar blåvita byxdresser. Fick en kommentar om vilka fina pyjamaser. 
 
 
Hängde vid poolen, tittade på när farmor och faster badade i den. Åt god mat. Satt i skuggan. Var inne och lekte med duplo. Framåt kvällen bytte vi om till pyjamas på barnen och åkte hem. Fyra trötta personer i bilen. Två av fyra somnade. 
 
 
Dagarna efter var det regnigt och kallt. Vi hängde på lekplatser och sopade i soprummet. Passade på att vara på förskolans lekplats, så barnen känner sig bekanta med den miljön när de ska börja där till hösten.
 
 
På förskolan ska de också sova dagsvilan i sin barnvagn. Vi har typ slutat använda vagnen sedan vi skaffade skrindan - den är smidigare att ta sig ut med samt att vi kan själva vila medan barnen sover hemma i sina sängar. Så känner att vi behöver vänja dem vid vagnen igen. Tog en dag en vagnspromenad när de brukar sova. De somnade. Så det verkar ju inte vara några problem. 
 
 
Vi åkte och hälsade på Nalle tillsammans med Katta. Fick träffa Nalles två månader gamla bäbis. Vi gick ner till sjön och badade fötterna. Gick tillbaka och åt lunch innan det blev dags för oss att packa in trötta barn i bilen igen. 
 
 
En annan dag åkte vi ut till en sommarstuga, där barnens farmor sovit över natten. Flydde värmen i lägenheten till skugga och västanvindar. 
 
 
Badade i havet. Jag kunde ta mig ett dopp. Så härligt att vara fler vuxna. 
 
 
Och i slutet av juni döptes Malmgrens senaste lilla tillskott i Kungälvs kyrka, och hade dopkalaset i Ytterby församlingshem. Barnen var trötta i kyrkan så vi hade fullt sjå med att muta med russin och sch:a. De somnade i bilen sedan till församlingshemmet, och det var ju för väl. 
 
 
Ballonger fanns det gott om. Och äldre barn som sprang runt och lekte.
 
 
Vi lagade extra mycket pastasalllad till middag för att kunna ta med oss till sommarstugan; blir extra mycket semester om vi slipper laga och tänka på vad vi ska äta när vi är där. 
 
 
Avslutningsvis tittade jag klart på Den svarta svanen på SVTplay. En dokumentärserie från Danmark om en jurist som beslutar sig för att visa hur hon tidigare har hjälpt kriminella att undkomma skatt och åtal. Sevärd! Fick smått panik av tanken på att råka hamna i kriminella kretsar, känns så svårt att lyckas komma därifrån med livet i behåll. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0