30-årskalas, bäbisfest, och 60-årsfirande

2024-02-17 08:00:00
Kalas och festligheter
 
 
Two birthday parties and a baby shower
 
 
Här kommer ett kalasinlägg som heter duga! En lördag i januari tog jag mig in till Göteborg och vidare hem till Gurra. Han fyllde 30 år och firade med öppet hus. Jag kom först och tidigt, som en äkta småbarnsförälder. Fördelen med det var att jag hade Gurra för mig själv i en timme eller två och kunde prata ikapp. Senare droppade det in fler och fler och precis när jag tänkte gå så kom Lenis och jag blev tvungen att stanna bara lite lite till. Mötte även precis Malin i dörren som sa "är så avundsjuk på att du har fått tvillingar", och det var så snällt sagt. Får oftast kommentarer i mer negativ anda som oj tvillingar det måste vara jobbigt eller tvillingar hade jag aldrig velat ha / orkat med
 
 
Var taggad på att vara iväg själv. På kalas! Samtidigt som jag hade något slags dåligt samvete över att jag lämnade över ansvar på någon annan, som hjälpte Anton att passa barnen. 
 
 
Dagen efter stack jag iväg igen på förmiddagen. Hade haft en jobbig natt med orolig bäbis och var trött så trött. Såg typ likadan ut i ytterkläder-väg som dagen innan. 
 
 
Men med desto mer packning som jag baxade ombord på bussen och sedan in i en bil. Blev upphämtad av mamma och min brors sambo. Åkte hem till min syster som hade misstänkt att vi skulle komma denna dag. Misstänksamt när ens partner börjar städa lite väl mycket en viss dag ...
 
 
Men hon blev väldigt glad över att vi alla kom och hade ordnat en baby shower för henne. Mamma och min brors sambo hade fixat en dunderbuffé. Vi kan öppna catering, sa mamma. 
 
 
Den pyntansvariga hade fixat så fint. Blomsterdekorationer och ballonger. Jag var lekansvarig. Hade planerat för följande lekar: gissa bäbisen på fotot, gissa när bäbisen kommer, gissa magstorleken med snöre, frågesport med barnvisor som utgångspunkt, och barnsaksmemory. Jag hade också gjort en slags gäst- eller minnesbok där vi klistrade in allas bäbisgissningar och där alla som ville fick lägga en liten hälsning i små kuvert jag klistrat in.
 
 
Bakgänget hade fixat så fint och bra de också. Vi åkte hem sist av alla och jag lyckades precis hinna med en buss genom att springa fort som tusan. Var så trött och groggy i huvudet när jag kom hem efter denna helg. 
 
 
Till internationella tvillingdagen bakade jag en körsbärskaka, en claufotis. Sparade två körsbär till barnen som de fick äta.
 
 
Mamma fyllde 60 år i början av februari och hon ordnade till med kalas. Bäbisarna hade också fått findukning.
 
 
Vi åkte dit tidigare på eftermiddagen för att kunna ha bäbisarnas eftermiddagsvila där. Men först gungeligung på gunghästen som min pappa fick på sin 1-årsdag. 
 
 
Findukat och fixat. Vi smet ner till farmors hus och plockade på oss några av alla tomtar och deras gamla adventljusstake som jag alltid tyckt varit så fin. Sedan började vi nattning av barnen som inte alls gick bra och till slut gav vi upp och lät dem vara uppe.
 
 
Fördrink och tilltugg. Bäbisarna klarade av att vara uppe ända till efterrätten. Knappt dock. Vi bytte om till pyjamas, och åkte hem med sovande barn i baksätet. 
 
 
Helgen efter var det dags för utflykt med mamma (och pappa). Tog en stressad bild med barn som egentligen skulle bäras ut till bilen i bakgrunden. Jag och en av tvillingarna matchade genom att ha samma mönster på byxan som jag hade på kavajen. Oväntat kul att vara matchande klädda, lär bli repris på det. 
 
 
Vi körde ut till Klädesholmen på Tjörn. Tack och lov med sovande barn i bilen. Hade varit en lång färd att behöva lyssna på eventuellt missnöje. Det blåste som sjutton. Vimpeln stod rätt ut. Barnens ögon tårades när vi gick den korta promenaden till restaurangen. 
 
 
Som födelsedagspresent bjöd vi våra föräldrar på lunch på Salt & sill. Jag fick en blomkålshistoria med en massa brynt smör. Mmm. Barnen var alldeles för rastlösa för att sitta stilla i barnstolarna och en av dem fick ett glas öl över sig. Annars gick det la bra med andra restaurangbesöket någonsin.
 
 
Vi åkte hem till min syster för efterrätt. Skönt det så barnen inte behövde sitta stilla utan kunde krypa omkring bäst de ville. Min syster hade orkat baka mormors marängtårta, serverad på mormors gamla fat. ♥ Och det var det med firanden för denna gång.
 



Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0