Ettårsdagen

2024-01-28 08:00:00
Kärlek Min Dag
 
 
Anniversary
 
 
I söndags var det vår ettåriga bröllopsdag. Körde vanliga rutinen med gröt, lek, och bäbisvila på morgonen.
 
 
Medan barnen sov gjorde jag och Anton iordning oss. Kul att få klä upp sig lite. Bar en ny blus med rosetter. Tog på läppstift. Hade jag haft mer tid kanske jag hade gjort något kul med håret, men hittade inte ens några hårspännen så det fick vara. Synd att min frisörstid var bokad dagen efter. Gick runt och var pirrig. Förväntansfull på att få göra något ihop utan barnen. 
 
 
Mina hjärtans gull vaknade från deras vila. Mina föräldrar kom för att passa de små liven. Efter att ha gett en genomgång om vad barnen skulle äta till lunch och vilka leksaker som är deras favoriter just nu stack jag och Anton ut. Det var glashalt på vägarna och vi fick ta små små steg. Njöt av att inte ha barnvagnen med oss och genade och gick upp och nerför trottoarkanter bara för att vi kunde.
 
 
Tog oss till café Tant Rut. Jag åt en semlemuffins och drack en chai latte. Vi försökte att prata om allt annat än barnen för omväxlings skull. Tjuvlyssnade på de andra cafégästerna som pratade om dejter och tatueringar.
 
 
Här satt vi tills det kändes som att vi borde gå för vi beställde inte mer att förtära. Ut på isgatan igen. (En hel hylla i montern var fylld med glutenfria bakverk. Fantastiskt. Tips till er andra glutenintoleranta.)
 
 
Vi tog oss till Västra gatan och in på secondhandbutiken Viggolova. Hittade en bärstol för barn som min syster är på jakt efter. Hon bad oss köpa.
 
 
Och så bar Anton den genom resten av dagen. Mötte en annan man med vandringsryggsäck som glatt hejade åt oss. 
 
 
Promenerade vidare till Gamla torget. Tittade på hus på Östra gatan. Blev omkörd av saltbilen flera gånger.
 
 
Så blev klockan ett och vi gick till Il trullo där vi hade bokat bord.
 
 
Slog oss ner och försökte att njuta så mycket det bara gick av att bara ha sig själv att tänka på för en stund.
 
 
Här är vi! 
 
 
Käkade en pizza med karljohansvamp på. Mycket god och blev mycket mätt. Anton fick hjälpa till att få slut på den. Drack vin till vilket jag inte gjort på väldigt länge. Tyckte det slog till direkt. Fick dricka mycket vatten. Dagen efter hade jag smått huvudvärk, börjar tänka att alkohol kanske inte längre är något för mig.
 
 
Det började snöa. Vi pratade om minnen från Italien och om italienare vi bott hos och haft boende hos oss under gymnasietiden.
 
 
Vi beställde in efterrätt. Kanske inte rätt dag att äta ett stort lass med kall citronglass. Tur den var god.
 
 
Ut i kall nederbörd. Och precis här var vi ett år tidigare, i den vita byggnaden till höger. Alltså inte kyrkan.
 
 
Tog en selfie utanför bara för att vi var ju ändå där. Lyckades inte tajma några bussar tillbaka hem, så vi traskade hela vägen tillbaka. Sa att det var verkligen rätt dag att inte behöva gå med en barnvagn. Och tur att det var snö och inte regn som föll.
 
 
Tillbaka till dit vi började. Hem till tvillingarna. Oklart om de ens hade märkt att vi var borta. De var på dunderhumör och klättrade på deras mormor när vi kom. Fint att få barnpassning. Fint att få hänga med dig. Ett år till, visst?
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0