Julhelgen

2024-01-06 08:00:00
Kalas och festligheter
 
 
The Christmas holidays
 
 
Vi "smygstartade" julfirandet redan den 23 december. Stekte äpplen i kanel och smör på morgonen.
 
 
Och så käkade alla i familjen risgrynsgröt med kaneläpple. Bäbisarna fick riven variant, och med malda pumpafrön för att få lite mer järn och annat nyttigt.
 
 
Efteråt städade vi lite. Kul att moppa (och dammsuga!) från gå-bilen tycker tvillingarna. 
 
 
Vi bytte om till finkläder. Jag hade min sidenblus och en grön sidenrosett i håret. På med tröja över för att klara minusgraderna. 
 
 
Vi åkte hem till barnens kusin och firade med Antons familj. Där låg julklappar och väntade. Men först käkade vi jullunch.
 
 
Och promenerade till havet. Mötte hurtiga personer som var ute och sprang, och som tog sig ett dopp i havet efteråt. Brr. 
 
 
En så fin vinterdag! Vi pratade om julkalendrar och luciafiranden. Gick in, fick fika, och barnen öppnade julklapparna. Sedan åkte vi hem och tog det lugnt.
 
 
Julafton! Risgrynsgröt med kanelstekta äpplen till frukost igen. Barnen fick dock den vanliga havregröten.
 
 
Öppnande av morgonjulklappar. Av oss fick tvillingarna nya nappar som åkte in i munnen och testades direkt. 
 
 
Det låg fortfarande lite snö på marken, men det skulle regna bort senare under dagen. Vintrigt och alldeles stilla.
 
 
Förutom två harar som blev jagade av en katt på gräset. Bäbisarna sov sin förmiddagsvila och vi passade på att packa vad vi skulle ha med oss. 
 
 
Bäbisarna vaknade och det blev dags att byta om och stuva in allt i bilen. Jag hade på mig en grön byxdress och sedan en grön sidenrosett i håret. Vi kom iväg lite senare än tänkt, så det blev en del gråt i bilen när klockan blev över nu-brukar-vi-äta-lunch.
 
 
Vi kom hem till min syster på Orust. Satte min familj i arbete direkt: sätt ihop stolen, värm barnmaten, klä av barnen overallerna. Chopchopchop. Medan barnen käkade grönsakstimbaler och kikade efter vad hunden Bosse hade för sig, åt vi andra fika och drack glögg.
 
 
Lunchpromenad och sovstund i lätt nederbörd. Fick draghjälp av Bosse. 
 
 
När vi kom tillbaka hade fler gäster anlänt och vi käkade jullunch. Och med Kalle Anka på i bakgrunden delade vi sedan ut julklappar. Ett paket till barnen var högre än de (det var en babypulka i). Vi hann käka lite gotter (men fick med oss mycket hem) innan vi packade in oss i bilen igen och åkte hem. Barnen somnade gott och snabbt.
 
 
På juldagen hängde vi hemma och tog ikapp tvätt, sömn, och matlagning. Jag försökte fota barnens julklappar, vilket blev ett projekt med en bäbis i gå-bilen och en krypandes omkring. Men lyckades till slut. De fick så mycket fint. Folk är så snälla. I min familj hade vi en variant av julklappsleken och vi fick med oss en brandfilt och köksgrejer hem.
 
 
När jag var klar med fotograferingen fick tvillingarna leka med och hjälpa till att packa upp sina julklappar.
 
 
Och på kvällen, efter att ha nattat barnen, löste jag klart årets julrebus i Göteborgs-Posten i skenet från adventsljusstaken.
 
 
På annandagen åkte vi hem till barnens farfar för lunch med saffranstema, och utdelning av julklappar. Snörena var det bästa med paketen tyckte tvillingarna. Vi tog en promenad på isgator innan vi åkte hem och hade barnens faster över en stund som busade.
 
 
Det var alles med julfirande för denna gång. Tack och bock. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0