Vecka 5. Internationella tvillingdagen 🍒

2024-01-30 08:00:00
Veckorapport
 
 
Week 5. International twin day 🍒
 
 
PĂ„ fredag, den andra februari 2/2, Ă€r det internationella tvillingdagen. En ny högtid i vĂ„r familj. Hög tid att uppmĂ€rksamma tvillingupproret som Ă€r kampen för tvillingförĂ€ldrar att fĂ„ lika mĂ„nga förĂ€ldradagar som familjer med tvĂ„ enlingar fĂ„r. De flesta jag pratar med tar för givet att vi fĂ„r dubbla dagar, men sĂ„ Ă€r verkligen inte fallet. Antar att vi kommer fira med nĂ„gon körsbĂ€rs-efterrĂ€tt i Ă„r ocksĂ„, eftersom körsbĂ€r Ă€r den svenska symbolen för tvillingar.
 
 
Dagarna börjar sakta men sÀkert bli lÀngre och mer dagsljus att nyttja och fÄ energi av. Börjar fÄ ett ökat behov av att fÄ lÀmna lÀgenhetens fyra vÀggar, och fÄ hjÀlp med att stimulera barnen. FÄ lite energi av att bryta vÄrt vardagsmönster hemma. IgÄr hÀngde vi pÄ biblioteket och barnen kunde klÀttra omkring och titta i böcker, och fÄ trÀffa andra smÄbarn. Blir mer och mer lockad av tanken att hÀnga pÄ öppna förskolan trots att det Àr en bilfÀrd bort - det mesta andra i staden har vi lyxigt nog promenadavstÄnd till.
 
 
I helgen som var firade jag Gurras 30-Ă„rsdag och anordnade en baby shower för min syster (snart kommer vĂ€l bĂ€bisen! ♄). Var rĂ€tt sĂ„ sliten igĂ„r, trött i huvudet över att ha haft mycket planerande i huvudet. Skönt och trĂ„kigt pĂ„ samma gĂ„ng att denna helg Ă€r över. Kommande helg ska vi fira mammas 60-Ă„rsdag med kalas. Utöver det har vi inte sĂ„ mycket planerat mer Ă€n det gamla vanliga stĂ„hejet. Hopppas ni fĂ„r en fin vecka! 
 
 
P.S. Om ni lÀser frÄn mobilen fÄr ni gÀrna klicka pÄ det lilla hjÀrtat nere i högra kanten. Det brukar se ut som pÄ bilden nedan. Tack pÄ förhand! D.S.
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlÀgget:

Jag heter:
Kom ihÄg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0