Ett dop och knölen-vernissage: bilder från början av juni

2024-07-28 08:00:00
Kalas och festligheter Min Dag
 
 
A baptism and a potato vernissage: photos from beginning of June
 
 
Alldeles i början av juni döptes min systers barn. Under natten hade åskan slagit ner i en tunnel innan Tjörn och vägen var avspärrad. Många gäster fick ta en omväg med bilfärja istället för över bron och prästen väntade några minuter extra för att vänta in försenade gäster. Turligt för oss hade vi sovit i sommarstugan och kom från andra hållet över öarna och var inte drabbade av trafikomläggningen. Hursomhelst var det soligt och varmt, nästan lika varmt som dagen då våra barn döptes förra året. 
 
 
Barnen busade omkring i kyrkan. Sprang upp till altaret och ner igen. Sprang mellan bänkarna och hälsade på folk. Vi mutade dem med russin och napp när prästen väl startat. Min syster hade som taktik att inte titta på mig eller mamma under hela dopet, för hon visste att vi satt där och grät och det skulle få henne att börja böla också. De hade valt att alla barn som ville fick komma fram och hälla i vattnet i dopfunten - vilket både var en fin gest och något för barnen att göra istället för att sitta still. En mycket bra idé!
 
 
Dopfika. Min syster hade bakat glutenfria dammsugare, och sa till mig att nu får du äta det för första gången i ditt liv. ♥ Farligt gott. 
 
 
Min syster har en förkärlek till mumin, så från våra barn gav vi en mumin-mugg. Vi vuxna gav presentkort på fotografering hos fotograf. 
 
 
Tillbaka till sommarstugan och vila ikapp. Tills vi åkte till Torp, främst för att vaccinera barnen mot TBE (andra dosen). De hade matchande tiger-jumpsuits. ♥
 
 
På Torp finns ett najs tillhåll för föräldrar med småbarn. Amningsrum, dubbla skötbäddar, och en barntoalett. Samt leksaker på väggen för att underhålla barn en stund. Där hängde vi en liten stund. 
 
 
En eftermiddag tog vi med middagen ner till havet. Blev tyvärr ingen succé för det blåste alldeles för mycket. Blev gråt och skakande kroppar och sandiga ärtpannkakor. 
 
 
Fick med oss all överbliven glutenfri fika från dopet. Jag gick och smååt alldeles för ofta - fick ont i en tand och sockerdippar. Åt det också till efter nattningen när jag satt i träsoffan och läste Anna Karenina med solnedgången utanför fönstret.
 
 
Vi lämnade sommarstugan och åkte hem igen. Gick på födelsedagskalas hos Antons moster. Annars: grävde i sanden, gungade, dammsög under soffan, övade på att klättra i soffor och upp till fönsterbrädor. Det var vad barnen gjorde. Jag och Anton möblerade om i barnens sovrum och de började sova i samma rum, i varsin säng, efter att vi hade märkt att det gått bra i sommarstugan. Och nu har de gjort det sedan dess. 
 
 
En kväll åkte jag in till Göteborg. Helt själv. Med buss. Tog mig till Kaffe Kid på Värmlandsgatan. Gick fram och tillbaka utanför, lite på avstånd, lite på närmare håll. För jag kunde inte se information om att jag var på rätt ställe.
 
 
Men till slut gick jag in ändå. Och träffade Ida, som hade vernissage där för sina tavlor med potatis-tema ("Knölen"). Blev så stolt över henne! Efter ett tag kom Nour också och vi satt och tjötade om livet tills jag kände att jag borde kanske verkligen åka hem nu. Det är ju en dag imorgon också.
 
 
Min syster bjöd in till födelsedagskalas. Och jag bar sköna men fina kläder. Det nya som småbarnsförälder. Eller sedan universitetstiden.
 
 
Fick med mig två gurkplantor och två aubergineplantor från min brors sambo. Har inte tyckt att auberginerna har växt (i jämförelse med gurkorna som tar plats), men när jag ser den här bilden inser jag att de har faktiskt blivit mycket större på en månad.
 
 
Såg Dokument inifrån: Vi ska ha barn på SVTplay. Och åt chips. Ville se om jag kunde få, eller förstå, några argument för surrogatmödraskap. Fick inga. Fick snarare bara vatten på min kvarn. Och en klump i magen av sista avsnittet; tänker nästan dagligen på den där nyfödda flickan som, genom surrogatmödraskap, har fått en pappa som är dömd för barnpornografibrott. Se om ni inte har sett den, tre sevärda delar.
 
 
Sedan firade vi midsommar och gick på ännu ett dop. Men det tar vi en annan gång.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0