Regnkläder, dans på balkongen, havet, och mors dag

2024-07-21 08:00:00
Min Dag
 
 
Rainwear, dance on the balcony, the sea, and Mother's day
 
 
Häng med på ett gäng bilder från försommaren, eller våren, alltså maj. Vi åkte upp till Antons familjs sommarstuga för första gången den här säsongen. Mest för att testa om det skulle gå att vara där med barnen (spoiler: det gick helt okej, stannade till och med några flera dagar). Barnen övade på att springa runt i gräset och lära känna omgivningen. Testade på att sova i samma rum, på samma madrass. Och vi föräldrar fick sova själva för första gången sedan de föddes. Ett stort steg!
 
 
Tog promenader med skrindan in i skogen. Anton rekade sina kantarellställen. Fanns ju såklart inga än.
 
 
Jag tog med barnen ner till havet själv en gång. Ingen brygga ilagd ännu, och det var för kallt för att bada. Barnen satt med sina fodrade regnoveraller. Men så skönt att bara kunna vara där en stund. Vid havet. Andas havsluft och sänka ner axlarna. 
 
 
Promenerade till utsikten för att kolla på havet från berget. Har kunnat följa barnens utveckling; då fick vi bära dem dit, nu kan de gå dit på egna ben. På bara några månader.
 
 
Åkte hem till min syster för att fira hennes sambos 35-årsdag. Barnen fick bananpannkakstårta, och vattenmelon. Så gott så gott så gott. Och jag fick mysa med min systers lilla barn.
 
 
Antons familj kom på besök en dag. Barnen badade fötterna i havet för första gången. Vi åt grillat och njöt av solens värme. Pratade om Amandas stundande bröllop, och sommarplaner.
 
 
Vi gick till tennisbanan. Kul att utforska nät och studsande bollar. Ser fram emot att kunna spela tennis alla fyra. Om några år. Vi hängde också i hängmattan, dammsög bilen till barnens stora glädje, och lekte med vattenslangen. Tipptopp.
 
 
Glassbilen kom. Det fann Sundborn punsch. Hurra! Och som jag föråt mig på och fick ont i magen.
 
 
Vi lämnade sommarstugan för denna gången. Landade hemma några dagar med all tvätt att ta hand om. Åkte ut till en annan sommarstuga där barnens faster med sambo bodde över helgen med sina katter. Vi glömde ta med barnens blöjor, och som tur var var det perfekt springa utomhus utan blöja-väder.
 
Hemma igen stod de och dansade på balkongen till musiken från Kungälvs cruising. Skickade en film till min familj, och mamma säger att den filmen tar hon alltid fram och tittar på när hon vill bli på bra humör.
 
 
Dagen efter åkte vi hem till min familj, och gick över till min farbror för att fira min yngsta kusins 15-årsdag. Min farmor var med, och fick sitta bredvid ett av mina barn. Annars härjade de mest runt. Lekte med vatten och krukor och letade efter nya grejer att inspektera. 
 
 
Hemma hos mina föräldrar blommade azalean så vackert. Och äppelträdet. Barnen invigde den nygamla gungställningen med rutschkanan, som står på samma ställe där det stod en när jag växte upp.
 
 
Vattning av plantor på balkongen. Då var de små, plantorna. Nu är där mer av en skog.
 
 
En lördag åkte vi in till Slottskogen. Käkade sushi i väntan på att Malin med inbjudna födelsedagskalasgäster skulle anlända. Kul att springa runt till andra sällskap som satt och göttade sig i solen, tyckte barnen. Vi spelade minigolf och jag fick flera hole-in-ones. Sedan blev jag stressad över att ta hand om barnen och tappade min streak. Hotfulla moln, som vi visste skulle komma, närmade sig och vi skyndade oss att säga hej då. Men fick trots det springa genom ösregnet till bilen som lyckosamt nog stod i ett parkeringsgarage. Såg / hörde en blixt som måste ha slagit ner alldeles alldeles nära oss. 
 
 
Vi firade mors dag hos mina föräldrar med pappas sida. Barnen åkte cykelvagn med sina sysslingar, tittade på korna, och spelade piano. Sedan var de bra trötta efter flera händelserika dagar.
 
 
Och i slutet av maj åkte vi upp till sommarstugan igen. Den där regntunnan är det bästa som finns, tycker kidsen. Kul att se vad som flyter och inte, och förstå sig på elementet vatten. Bävar inför den dag de kommer upptäcka att vi har en regntunna i miniformat hemma, i toastolen ...
 
 
Det har mest varit regnigt och molnigt och blåsigt när vi har varit i sommarstugan. Inget vidare badväder, regnkläderna har kommit väl till pass. Men en solig dag när deras farmor också var där tog vi oss ner till havet för att doppa oss. Och det var det från maj. Sedan kom juni med dubbeldop och födelsedagar, men det får vi ta en annan dag. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0