Vecka 30. Sommarprat

2024-07-26 08:00:00
Veckorapport
 
 
Week 30. Summer on P1
 
 
Att lyssna på alla sommarprat, som jag givet mig själv som ett projekt i år, är att hoppa mellan tankar (mer eller mindre filosofiska), människoöden, och musiksmak. Kastas mellan. Det är ett kort format och det måste vara en konstform att lyckas göra ett program som känns eller som blir minnesvärt, om det nu ska vara ett mål med formatet. När jag har lyssnat på programmen har jag hittills tyckt att de allra flesta håller en hög och intressant nivå, antagligen tack vare producenters hjälp. Men nu efteråt är det många som jag har glömt av vad de egentligen handlade om. Det blir tydligt när det är en skådespelare som kan läsa text och är duktig på dramatiska konstpauser för effekt, eller en skrivande person som dagligen jobbar med text och kan det där med att sätta ihop meningar.
 
 
I skrivande stund har jag lyssnat fram till Alexander Hermanssons program. Det program som fått mig att gråta mest är Birgitta Ohlssons. Den före detta liberala ministern som nu jobbar med mänskliga rättigheter i USA, och som nyligen har fått ett cancerbesked och ingen vet om hon kommer leva till nästa år. Hon startade ett projekt med vad hon kallar "mammalådor", där hon lägger saker i olika lådor och som hon vill att hennes barn ska öppna senare i livet vid viktiga och stora tillfällen, men som hon fick avsluta innan hon var färdig för det blev för jobbigt. GRÄT. UKON överraskade mig mest, en så lugn och skön stämma att lyssna till och på pricken analyser om vår samtid - jag hade fått för mig att det skulle vara pretentiöst och olidligt att lyssna på. Tänker numera ofta på det han sa om att vi har gett oss själva så mycket tid tack vare tvättmaskin, diskmaskin, dammsugare, att vi ägnar oss åt ångest och grubblerier och har blivit totalt överintresserade av vår hud. Ska inte skriva mer om sommarprat nu, det förtjänar ett eget inlägg märker jag nu.
 
 
Veckostatus: Vi har sovit över i sommarstugan hos mina föräldrar. Provade en natt först, och det gick ju bra och vi har ju ändå packat ner och kört dit en massa grejer så vi stannade en natt till. Badade i havet och fick hjälp med att stimulera barnen och fick lagad mat och kände oss ganska utvilade. Barnen har åkt båt för första gången någonsin, tillsammans med deras nästan jämnåriga kusin. Två av de tre barnen somnade. Lyckat ändå. Kul! Väl hemma kämpar vi på med att komma ikapp med tvätt och matlådor. 
 
 
Nästa vecka drar vi iväg till Halmstad med Malmgrens. Ska bo på hotell med barnen för första gången och det ska bli spännande. Jag ser mycket fram emot hotellfrukost. Det var alles.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0