Vecka 24. Som sommarlov

2024-06-12 08:00:00
Veckorapport
 
 
Week 24. Like a Summer vacation
 
 
Vi har hängt i sommarstugan i två omgångar. Vilat upp oss. Har löst korsord och börjat läsa Anna Karenina för att det fanns i bokhyllan där. Övat på att gå i backar (för ettåriga ben). Kört runt i nyköpta ihopfällbara skrindan lite överallt och använt den mycket hellre än barnvagnen. Varit lite vid havet. Käkat middag där trots att det blåste och barnen grät och skakade. Vi har fått använda regnkläderna men struntat i att öva att gå i gummistövlar - är så omständigt när de trillar av foten. Det har varit lite som att vårt sommarlov har börjat. Även om det innebär att hålla samma rutiner någon annanstans. Och hålla utkik för faror. Ajaj inte spisen, inte uttagen, akta trappsteget.
 
 
Hemmavid har vi möblerat om. Nu står båda barnens sängar i samma rum. De sover tillsammans och än så länge har det gått bra. Tar lite tid att varva ner bara när båda kan trigga varandra. Men också mysigt att de har varandra i närheten, känns som att de är trygga med det. Detta innebär att vi inte längre har några barn i sovrummet. Det har vi inte haft sedan barnen föddes. Har behövt smyga in för att lägga mig. Har behövt planera innan barnen somnar om det är något klädesplagg som behöver tas ut i vardagsrummet så jag slipper gå in när de har somnat. Kan numera bara traska in. Slipper använda vardagsrummet som en extra garderob. Nästa steg hoppas jag på blir att vi kan natta barnen själva, att inte båda föräldrarna alltid behöver vara med. Men det kommer när det kommer.
 
 
Vi har varit på min systerdotters dop och på flera födelsedagskalas. Senare i sommar har vi ännu ett dop och ett bröllop att gå på. Kul med tillfällen att få klä upp sig lite och få fira. Har lämnat in en byxdress till skräddaren och hoppas den hinner bli klar i tid. Känns lyxigt att ha plagg lite mer sytt efter min kropp. 
 
 
Idag ska jag prova på att vara själv med barnen i typ en halv dag. Kanske inte en stor grej för andra föräldralediga, men nu var det längesedan någon av oss var själva med dem i mer än några få timmar. Det ska väl gå bra. Annars söker jag jobb, pysslar med mina fotoalbum, sköter om mina odlingar (tomaterna och spritärterna tar sig fint), och springer minst en gång i veckan. Hoppas ni har det fint och får ett bra slut på veckan!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0