Aprilbilder: snö, födelsedag, och utomhus

2024-05-04 08:00:00
Min Dag
 
 
April photos: snow, birthday, and outdoors
 
 
April började med snö. Mycket snö. Ordentligt med snö. Allt kom under en dag. När dessutom min mamma var hemma hos oss en stund efter jobbet. Var orolig att hon inte skulle ta sig hem ordentligt, men det slutade bra. 
 
 
Var sugen på att ta fram pulkorna men det hanns inte med. Och typ två-tre dagar senare var snön helt borta igen. Som om den aldrig hade kommit. 
 
 
Mamma hade fått en överraskningspresent av min pappas syskon. Det var bowling och middag en lördag och jag och några av mina kusiner hängde på. Kul!
 
 
På den varmaste och soligaste dagen dittills i april åkte vi till Fontin. Lite för blött på marken för mina kids att krypa omkring, men tror att nästa gång vi tar oss dit kommer de vilja klättra och springa runt. De utvecklas så fort.
 
 
Vi var där med Lisa och hennes två barn. Tog ett varv runt dammen. Våra barn somnade och vi fick fortsätta gå flera varv för att ge dem mer sovtid tills vi bestämde oss för att åka hem. 
 
 
Den lilla skohyllan börjar få fler skor i små små storlekar. Det är så svårt att estimera och fatta vilken storlek barnen har på fötterna. Har köpt i lite olika storlekar för att se vad som passar. De gröna stövlarna fyndade jag för övrigt för 10 kronor på en secondhand. 10 kronor!
 
 
Jag har satt ärtor i vatten för att kunna sätta dem i jord ett dygn senare. Samma dag kom mina föräldrar och hjälpte till med barnpassning. Vi gick på husvisning, mammas första någonsin. Inte för att vi ska köpa hus utan bara för att få inspiration och se hur en planlösning såg ut i verkligheten.
 
 
Satte ner ärterna i jord med hjälp av en liten arbetsledare. Som viftade med egen spade. Och även kavel ibland.
 
 
Vi premiärade att hänga på lekplats och barnen fick ta sig runt själva. Nu är det vår primära utomhusaktivitet istället för promenad i vagnen - barnen sover ändå inte den tiden på dygnet just nu. 
 
 
Hade tänkt ta kort när Anton hade bäddat för det blir så fint då. Men det blev inte så. Just nu sover vi med varsitt barn i varsitt rum. Försöker, steg för steg, ta oss till att barnen sover i varsina sängar och sedan i eget rum. 
 
 
Vi hälsade på barnens yngsta kusin hemma hos min syster. Mina barn härjade runt. De älskade att titta på, och försöka våga klappa, djuren som finns där. Katt, hund, häst.
 
 
Anton fyllde år. Han fick presenter (nästan på sängen) och pannkakor.
 
 
Pyntade med girlang inför kalaset. En girlang som tog en kväll, och några svordomar, att sätta ihop.
 
 
Gett mig ut på springturer. Försöker öka distansen varje vecka. Tog kort på ett hav med vitsippor jag passerade och skickade till min syster.
 
 
Vi tog en sväng till IKEA. Jag hade kvällen innan kollat upp vad vi ville införskaffa därifrån och skrivit ner var i varuhuset det fanns att finna. För att det skulle gå snabbt och lätt väl därinne. Tog ändå över två timmar, med lunch. Det är kul att barnen gillar att åka kundvagn. "Vi behöver ju inte ta med barnvagnen om det redan finns en på plats", som jag sa innan vi åkte. Väl hemma fick vi hjälp att sätta ihop möblerna av fyra små händer.
 
 
Beställt olika slags förvaringsprylar. Som tandborsthållare med sugproppar. Tycker det blev skönt och luftigt kring handfatet nu. Vill bara fått bytt ut den rostiga handpumpen som jag haft sedan jag flyttade hemifrån. 
 
 
Det blev gå-ut-utan-jacka-väder. Äntligen. Bara att gå ut i samma kläder som vi har på oss inomhus. T-shirt och linnebyxor. Fantastiskt. Från snö till t-shirt-väder på en månad.
 
 
Och så har jag rensat. Tagit kort och lagt ut till försäljning. Känner en lättnad över att få bli av med saker som ändå inte används. Och det var väl det från april. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0