Lösningen på alla mina problem, odlingen, och rabarbersorbet

2024-05-11 08:00:00
Min Dag
 
 
The solution to all of my problems, growing of crops, and rhuburb sorbet
 
 
Häng med på första dagarna i maj! Första maj åkte vi hem till mina föräldrar. Barnens morfar fick hjälp att vattna dahlialökarna. Barnen blev körda i cykelvagnen på tomten och vi tog med den gamla barnsängen hem och som jag skrivit om tidigare i veckan.
 
 
Vi har hängt på lekplatser. Det nya är att vi även hänger i sandlådor. Vi kom på den geniala idén att ha alla sandleksaker i en cykelkorg. Dels enkelt att bära med sig. Dels kan vi hänga den på räcket utomhus så slipper vi släpa med oss sand in. Och dels har den ju hål så sand och regnvatten kommer inte ansamlas i botten på den. Genialt.
 
 
Barnen har fått sin första dos TBE-vaccin. Så nu kan jag vara lite mer lugn. Har hört att fästingarna redan har börjat vakna. Gick så snabbt med sprutan, jag hann knappt fatta att barnen blev stuckna. Efteråt: häng på ny lekplats. Det var så varmt att barnen inte behövde ha jacka på sig. Första riktigt varma dagen alltså!
 
 
Ett av mina projekt är i full gång. Spritärterna har tagit sig ordentligt. Har planterat om dem och gett dem en liten blompinne att klättra på i väntan på att de ska planteras ut vid spaljén. Så många frön som blev till skott. Det hade jag inte räknat med för det var gamla fröer jag sådde. Kanske får sälja några på Marketplace.
 
 
En lunch ute på innergården. Plättar och majskrokar till barnen. 
 
 
Korv med bröd till de vuxna. Shortsväder. Slippa släpa med barnvagnen - det blir enklare nu.
 
 
Satte igång projekt låta även andra barnet sova i egen säng. Vilket jag ju trodde skulle ta ett tag. Men det tog en nattning så var det satt som rutin. Boken Titta Lilla är en favorit. Speciellt sidan med katten. 
 
 
Min beställning med över 1 000 bilder har kommit i en stor låda. Sitter och skriver på baksidan av fotona när barnen ligger och vilar. Kul med flera mindre projekt igång!
 
 
En eftermiddag åkte vi och hälsade på familjen Malmgren. Lekte på förskolans lekplats. Där jobbade jag åren mellan gymnasiet och Chalmers.
 
 
Vi har blivit med hyllsystem i en av hallgarderoberna. Jag hade gett detta system arbetsnamnet "lösningen på alla mina problem", och hade även tänkt döpa ett blogginlägg till det. Så mycket förhoppningar som detta system skulle bära i sina korgar. Nu blev det inte så att allt jag tänkt skulle få plats där fick plats där. Skönt att bli av med alla kassarna (med kassar i) som stod staplade där hursomhelst. Och få ett hyllplan att lägga undan saker på. Kunna strukturera om och flytta runt och gömma saker. Ah.
 
 
Tog med rabarber hemifrån mina föräldrar. Blev rädd att de mest kommer ligga i kylen och bli dåliga.
 
 
Så jag gjorde rabarbersorbet. Tycker det blir som att frysa in rabarberkräm, är det någon skillnad? Syrligt och gott hursomhelst. Gjorde även glass till barnen med lite rabarber, vispgrädde, jordgubbar och vaniljpulver. De är galna i den.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0