Svampjakt och min födelsedag

2024-10-03 08:00:00
Kalas och festligheter Min Dag
 
 
Mushroom hunt and my birthday
 
 
Helgen innan jag fyllde år åkte vi till Jennylund för att gå i skogen. Jag behövde det. Kände att jag kommer må bra av det. Och för att hitta kantareller till min födelsedag. Kul att barnen verkar gilla att hänga ute i naturen. Peka ut träd och sniglar och pinnar och fåglar.
 
 
Och peka ut kantareller. Dä! Dä! Amp. Amp. ❤ Vi åt lingon och de få blåbär som fanns kvar. Satte oss på en parkbänk och åt pannkakor och försökte få barnen att inte peta på en brun flugsvamp.
 
 
Barnen övar på att säga "anka" efter att ha läst Max napp-boken. Så då gick vi och tittade på riktiga ankor en dag. 
 
 
MIN FÖDELSEDAG. Fick present på morgonen. Behövde inte öppna den själv - en av tvillingarna kom springandes med den och satte sig framför mig och rev loss pappret. Mjukisbyxor till mig och barnen däri.
 
 
Pannkaksfrukost med jordgubbssylt och blåbär. Den vanliga havregrynsgröten som komplement till barnen.
 
 
Anton och barnen gick till förskolan - tredje dagen på inskolningen - och jag passade på att ta en kort springtur längs älven. Satte mig på utegymmet och lyfte lite vikter. 
 
 
Kom hem och dammsög, bäddade fint, städade, duschade. Här är barnens sovrum just nu. Vuxensängen har kommit väl till pass, ifall barnen har någon orolig natt t ex. Teservisen har varit oförutsägbart populär, den leker de med dagligen. De har nyss lärt sig att det är dinosaurier på planschen och inte "muu".
 
 
Det gula guldet som legat och väntat på att ätas. Snart så!
 
 
Vi förberedde middagen och efterrätten.
 
 
Innan vi gick ut till lekplatsen. Det är numera på rutin att barnen tar en klämmis från vagnen och går och sätter sig på en bänk. Lite mer energi så orkar vi leka lite till. 
 
 
Gästerna ringde oss och frågade var vi var, så vi fick traska hemåt och börja duka och ställa fram. Barnen busade med kusinerna - lekte ta ur och stoppa i nappen i munnen. Åt tacos. Åt gino. Nattade barnen medan gästerna en efter en gick. Och sedan var även jag trött.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0