Sommarlistan för 2017 - så blev det såhär i backspegeln

2017-10-19 08:15:02
Tillbakablickar
 
The summer list for 2017 - how it turned out
 
 
 
Innan sommaren började gjorde jag en lista för hur jag trodde att sommaren min skulle bli. Tänkte vi kunde ta en titt på hur det blev verkligen blev, i jämförelse med vad jag trodde.
 
---
 
Before summer began, I created a list for how I thought my summer would turn out. Thought we could take a look of how it really turned out, in comparison to what I thought. 
 
 
 
Vad ska du göra på ditt sommarlov?
 
Jag ska läsa böcker, hänga ute på landet, cykla ner till havet i shorts och linne, rensa ogräs bland mina odlade grönsaker, åka till Kroatien, se massa serier (ska skaffa HBO nordic gratismånad). Kanske gå på Way Out West? Kanske någon konsert på Liseberg? Åka på dagsutflykter!
 
Hur blev det? Ingen cykeltur ner till havet, tyvärr. :( Men läste böcker och såg på serier. Bar shorts och linne ungefär hela juni för då var det varmt och härligt. Gick på Way Out West en dag, rensade inte så mycket ogräs som hade behövts, och hängde i Krotien i ungefär en vecka. Annars jobbade jag mycket.
 
 
Ska du åka någonstans?
 
Det enda inplanerade är en resa till Kroatien som jag ser mycket fram emot! Sedan hoppas jag på tillfälle för dagsutflykter. Det vore fett.
 
Hur blev det? Hängde som sagt i Kroatien. Dagsutflykter var det snålare med än vad jag hade önskat, men åkte till Marstrand och Laholm (för att fira Kattas examen). Och åkte till Gbg så ofta jag kunde.
 
 
Vad vill du verkligen hinna med?
 
Att bara ta det lugnt. Umgås. Havet.
 
Hur blev det? Tyckte ändå jag hann med att bara ta det lugnt och att umgås. Var iofs så himla trött efter jobbet varje dag, så sov bra och mycket.
 
 
Vad tror du egentligen att du kommer göra?
 
Vara inomhus och hemma för att det regnar. Jobba. Men havet borde jag ändå hänga vid, tycker jag.
 
Hur blev det? Oh ja, havet. Hade ju hoppats på det, men det bara blev inte så pga lite kallt och upptagen med jobb. Men behövde inte hänga så mycket inomhus för att det regnade, vad jag minns.
 
 
 
 
 
Vad ser du mest fram emot?
 
Åka till Kroatien med vänner och hänga där omkring. Det kommer bli fett. Har ju aldrig varit där så det blir en ny upplevelse, sådant som jag ju gillar. Kom till och med hem en sen natt (med vin i kroppen) och laddade ner en app för att lära mig kroatiska. Rimligt.
 
Hur blev det? Haha, svårt att utvärdera en sådan fråga. Men ja, Kroatien var trevligt. Lärde mig dock inte så mycket mer kroatiska än Hvala.
 
 
 
Vad kan gå fel?
 
Jag kanske ramlar med cykeln igen och skada mig som jag gjorde förförra året när jag jobbade. Att jag inte har ork att göra sådant jag vill. Annars tänker jag inte skrämma upp mig själv med alternativa händelser.
 
Hur blev det? Ramla med cykeln - check. Stukade därigenom foten rätt rejält tre dagar innann vi skulle åka till Kroatien. Hade inte så mycket ork pga fysiskt trött efter jobbet, men tyckte ändå det var helt okej att vila.
 
 
 
Vem kommer du vara mest med?
 
Mamma, pappa, syster, bror, kanske? Svårt att undvika dem när vi kommer bo i (nästan) samma hus.
 
Hur blev det? Kan nog stämma.
 
 
 
Vad kommer du lägga mest pengar på?
 
Resekostnader kanske. För att ta mig fram och tillbaka mellan Göteborg och landet. Åka till och runt i Kroatien, och Köpenhamn. Annars hoppas jag på god mat och vin.
 
Hur blev det? Jag tror jag förutspådde detta ganska bra.
 
 
 
 
 
Vad kommer du köpa inför sommarlovet?
 
Har redan köpt pocketböcker eftersom jag inte kommer kunna ta mig till biblioteket lika lätt. Är i behov att nya solbrillor, och borde se över om jag har någpn solkräm kvar.
 
Hur blev det? Böcker - ja. Solglasögon - nej. Solkräm - hade redan.
 
 
Kommer du använda det?
 
Böckerna kommer läsas (sedan om alla blir utlästa är en annan fråga). Solglasögon, absolut. Och solkräm är viktigt, mina vänner!
 
Hur blev det? Tror jag läste ut nästan alla böcker jag hade införskaffat infor sommaren. Inga solglasögon och tyckte ändå jag klarade mig helt okej utan. Solkräm - japp.
 
 
Kommer du bli brun?
 
Already working on it. Så tror det.
 
Hur blev det? Jag blev brun. Redan innan sommarlovet började. Men det har redan börjat försvinna.
 
 
Vad vill du säga till ditt sommarlovs-jag?
 
Glöm inte att bara göra ingenting emellanåt. Och det är lugnt om inte alla böcker blir utlästa, eller alla tv-serier blir sedda. Glöm inte plugga till omtentan också.
 
Hur blev det? Vilka fina ord till mig själv! Tror jag ändå försökte ha detta i åtanke. Tror inte jag stressade så mycket över något av det. Och pluggade till omtentan efter vi kom tillbaka från Kroatien, och klarade tentan.
 
 
 
 
 
 
Vad kommer du att äta?
 
Färskpotatis med gräddfil och dill. ♥ Goda grönsaker och bär, plockade från trädgården. Potatissallad. Svenska jordgubbar.Vet inte vad Kroatien har att erbjuda i matväg, men det blir något att upptäcka!
 
Hur blev det? Färskpotatis och jordgubbar absolut. Annars mycket quorn-produkter, och risotto i Kroatien. Käkade väldigt mycket spaghetti med tzatziki också.
 
 
Vad kommer du att dricka?
 
Vatten med gurka och mynta i, bubbel, vin, och kanske jag får för mig att göra iste.
 
Hur blev det? Haha, inget vatten med gurka & mynta vad jag minns. Bara vanligt kranvatten. Bubbel och vin emellanåt, men inget iste.
 
 
Vad kommer göra det här sommarlovet extra bra?
 
Om det är extra bra vet jag inte, men det blir ju mitt sista så det blir ju lite speciellt ändå.
 
Hur blev det? Svårt att besvara det här. Fast kan ju tillägga att jag lyckades uppskatta landet och staden på olika sätt.
 
 
 
 
 
Vad kommer du att läsa?
 
Ett litet liv. Kriget har inget kvinnligt ansikte. Nära hem. Och böckerna på bilden ovan. Är helt enkelt förberedd för sommarläsning!
 
Hur blev det? Läste: Bitterfittan, Berättelse om ett äktenskap, Min fantastiska väninna, The Handmaid's tale, Ett litet liv, En droppe midnatt, De polyglota älskarna, De oroliga. 8 stycken ändå, hejaheja.
 
 
Vad kommer du ha på dig?
 
Utöver arbetskläder; mjuka shorts, solgasögon, sommarhatt, bikini, och linnen. Mjukt och ledigt.
 
Hur blev det? Stämde nog ganska bra. Förutom solglasögonen då.
 
 
Hur kommer du att göra dig illa?
 
Har ju ramlat med cykeln förr, så det är ju inte omöjligt. Riva mig på havstulpaner, och klia på myggbett.
 
Hur blev det? Tror nog bara jag skadade mig från cykelvolten. Inte så mycket myggbett. Trevligt, ändå.
 
 
 
 
 
 
 
Vad oroar du dig för?
 
Inget annat utöver det vanliga: läget i resten av världen och att det ska hända någon jag tycker om något.
 
Hur blev det? Oroade mig för äldre personer i min närhet, annars inget speciellt.
 
 
Hur kommer du minnas ditt sommarlov sedan i september?
 
Lång, händelserik men ändå med händelselösa stunder för bra balans, festlig och härlig.
 
Hur blev det? Jag skulle mer se det som all erfarenhet och glädje jag fick från sommarjobbet (hade trevliga och roliga kollegor). Och mestadels lugn.
 
 
Spara
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0