Fyra rätter jag åt i november

2018-12-27 10:03:49
Mat och recept
 
Four dishes I ate in November
 
 
 
November är ju inte min piggaste månad. Då får helt enkelt inlägg som var tänkta för november komma senare. Hälsan och orken först. Det är något jag verkligen har lärt mig med ålderdomen, att hälsan är viktigast och att annat får läggas åt sidan ibland för att en ska må bra, både pykiskt och fysiskt. Och för att må bra behövs även mat. Här är fyra rätter jag lagade i november, varsågoda!
 
---
 
November isn't my most alert month. Therefore, posts that were planned for November can be published later. Putting the health first. That's something I've learned throughout the years, that the health is most important and other things should sometimes be put aside to be well, both mentally and physically. And to be well, one need food. Here are four dishes that I cooked in November.
 
 
Ni vet. En kommer hem från jobbet. Novembermörkret tynger ner en och trötthet slår till. Då käkar jag oftast bara mackor till middag, eller lagar någon snabbrätt. Som den här. Klyftpotatis som mot sluten av ugnstiden får sällskap av vegobollar (från anamma, ej sponsrad men de är SÅ goda) och champinjoner. Gjorde en snabb sås av crème fraîche och torkade örter som jag hade hemma. Voilà. Klart.
 
---
 
You know. Coming home from work. The darkness from November makes you tired. Then I usually eat sandwiches for dinner, or cooking something quick. Like this. Potato wedges which at the end of the cooking time are accompanied by vegoballs (from anamma, I'm not sponsered) and mushroom. Also made a quick sauce of crème fraîche and dired herbs I find at home. Voilà. Done.
 
 
Hade ju en grönkålsperiod. T ex tillagade jag grönkålen i ugn tillsammans med champinjoner och bakpotatis. Gjorde samma sås till som jag beskrev ovan.
 
---
 
Had a kale period. For example, I cooked the kale in oven with mushrooms and baked potato. Made the same sauce as described above.
 
 
Lagade one-pot pasta med indiska smaker. Ett recept jag hittade i tidningen Vego som jag läste på bibblan. Har googlat efter receptet men det verkar tyvärr inte ligga ute digitalt än. Det var gott hursomhelst.
 
---
 
Cooked one-pot pasta with Indian flavours. A recipe I find in the magasine Vego. Have googled for it but unfortunatly it isn't uploaded yet. It was good however.
 
 
Avslutar med denna höstiga gryta som jag lagat förut och här finns receptet. Ibland längtar jag till hösten bara för att få laga den här grytan. Så god är den. Laga den i veckan.
 
---
 
End with this autumn stew which I have cooked before and here is the recipe. Sometimes, I long for autumn just to be able to cook this stew. That's how good it is.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0