Listan om mitt 2019

2020-01-17 18:04:57
Frågelistor Tillbakablickar
 
My list about 2019
 
 
 
Dags att summera förra året på diverse sätt. Här kommer ett! // Time to summerise last year in different ways. Here's one of them!
 
 
Gjorde du något 2019 som du aldrig gjort förut?
- Vandrade i en vecka från Abisko till Nikkaluokta och passerade Kebnekaise på vägen. Åkte helikopter!
- Fick en fast tjänst (som produktspecialistt). Är taggad på att få ha min första betalda semester någonsin i år!
- Satte min fot i Finland. Reste till många nya andra städer också, se nedan. Åkte nattåget till och från Hamburg.
- Tog danslektioner (Street fusion). Så glad att jag gjorde detta!
- Spelade Civilization 5. Väldigt mycket.
 
 
Vilka länder/städer besökte du?
Oj, var har jag inte varit känns det som ... Danmark (Köpenhamn mest), Norge (Oslo, Trondheim, Bodø, Tromsø), Finland (Helsingfors, Åbo, Kuopio, Tammerfors), Tyskland (Köln, Hamburg, Offenburg), Frankrike (en stad nära Paris). Umeå, Uppsala, Stockholm, Växjö, Kiruna, Lund, Malmö. Tror det var allt.
 
 
Är det något du saknade 2019 men som du vill ha 2020?
Ett kallare klimat - meteorologiskt alltså. Folk får gärna fortsätta vara trevliga mot varandra. ♥
Saknade att jag fortfarande inte lyssnar i tid på min kropp utan kör på tills det är lite försent. Måste bli bättre på det! Det här funkar inte.
 
 
 
Vilket datum från 2019 kommer du alltid att minnas?
Dagen jag skrev på anställningsavtalet (har för mig att det var väldigt soligt och fint väder då, men kan ju ha förskönat det i minnet ...) i slutet av maj.
 
 
Vad var din största karriärsmässiga framgång?
Att jag har ett jobb som är relevant för min utbildning. Får hänga med forskare om dagarna och nörda ner mig i deras metoder - it's great.
 
 
Och din största framgång privat?
Såg att jag förra året skrev att det är att jag blivit bättre på att säga ifrån till nära & kära när jag inte mår bra. Behöver oftast inte tröst eller någon speciell uppassning - vill bara att de ska veta så att det inte är konstigt om jag inte orkar hänga eller inte vill prata om hur jag mår (kan inte göra det när jag mår dåligt). Det tycker jag att jag blir bättre och bättre på. Annars är det väl att jag har prioreterat umgänge framför att sitta hemma själv.
Har insett (tvärtemot vad jag sa förra året) att jag faktiskt är mer åt det extroverta hållet och gillar att ha folk omkring mig. Har också fått inse att jag tar extra illa upp om jag inte får vara i en grupp, att det är extra jobbigt för mig att bli utesluten (är min beteendetyp). Det var så skönt att få höra det. Få ett ord på vad jag har känt hela tiden. Så sammanfattningsvis är en framgång att jag lärt känna mig själv mer och mer och varför jag reagerar som jag gör ibland i olika situationer.
 
 
Vad spenderade du mest pengar på?
Hmm, som vanligt svår fråga. Antar mat, bio, teater, och museum? Har börjat gå ut mer på restaurang. Är ju lite enklare när en har fast lön och inte lever på studiebidraget ...
 
 
Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2018?
Fem i fem eller Love av Junior Brielle, antar jag. Lyssnade sönder de låtarna. Eller "Like a G6" från en av våra roadtrips ner till Danmark och Nour säger att det låter som att de sjunger "ain't no rape" istället för "8 0 8".
 
 
Var du gladare eller ledsnare jämfört med tidigare år?
Jag tror lite gladare? Fick en mer stabil ekonomi under hösten vilket ju får bort en del orosmoln. Har sett till att umgås med personer som gör mig glad och ger energi. Mådde dock piss i slutet av november pga struntade i att det är bra att vila emellanåt och inte bara vara ute på resa veckor i rad ...
 
 
Vad önskar du att du hade gjort mer?
Prioriterat rätt för att undvika stress. Precis som jag skrev föregående år. MÅSTE göra något åt detta i år.
 
 
Den maträtt du åt oftast under 2019?
Antar risotto. Eller tomatsoppa med mozzarella. Lagar dessa rätter minst en gång i månaden. Kanske varannan vecka eller så i perioder ...
 
 
En maträtt du upptäckte 2019?
Återupptäckte kålpudding. Mycket svensk husmanskost som jag återkom till. Kan tyvärr inte komma på någon jättespännande ny maträtt.
 
 
Vad gjorde du på din födelsedag 2019?
Blev uppassad på jobbet med blombukett. Åt på Fars Hatt med min familj. Sedan hade jag fest i nya lägenheten på helgen.
 
 
Högsta önskan just nu för 2020?
Att jag får ordning på stress och prioriteringar. Att jag inte glömmer bort att leva också. Hoppas jag hittar på något riktigt kul som jag aldrig gjort förr (fallskärmshopp? tågluff? cykelsemester? fäktning? vad vet jag?).
 
 
Finns det något som kunde ha gjort ditt år bättre?
Att jag stannat upp ibland och känt efter. Hur mår jag? Hur känns det här egentligen? Men annars är jag väldigt nöjd. Har en fin skara personer omkring mig och jag begär egentligen inte så mycket mer. ♥
 
 
Vad fick dig att må bra?
Skratta åt dumma (men roliga) saker med folk jag gillar. Dansa! Ge och få komplimanger. Sommarnätterna.
 
 
Vem saknade du?
Mormor mentalt. Precis som förra året. Men kändes extra mycket när jag reste omkring i Norrland och Norge, de ställen hon älskade att åka till. Åh vad jag hade velat berätta det.
 
 
Vad är du mest stolt över?
Som vanligt att jag tackar ja till olika grejer som låter kul, även om jag kanske inte känner folk som också ska delta. Att jag tog tag i att gå på danslektioner. Att jag också sa nej ibland. Att jag hann med att läsa så många böcker (60!).
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0