En riktigt gammal ek och kalkstensgrottor i Västra Götaland

2022-11-18 15:07:58
Resor
 
An old oak and limstone caves in Western Götaland
 
 
 
Fortsättningen på vår helgutflykt på Halle- och Hunneberg kommer här! Senast avslutade vi bredvid sjön vid (på?) Kungens kök. Vi åkte tillbaka till herrgården för att vila (och värma) upp oss en stund.
 
 
På kvällen åkte vi in till Vänersborg för att strosa omkring och käka middag. Vi hittade efter en stund en italiensk restaurang som serverade mat jag kunde äta. Verkade vara ett typiskt stammishak med en del gäster som kände personalen till förnamn - mysigt. 
 
 
När vi kom ut från restaurangen var det mörkt. Jag kikade upp om det fanns några sevärdheter i staden att se. Kyrkan hittade vi på en topp tio-lista och den låg i närheten så dit gick vi. Och en byst eller staty av någon. Så det var det. Tillbaks till herrgården och läggdags!
 
 
Ny dag. Söndag. Mot frukosten! Passade på att gå direkt när jag vaknat och njöt av att det var få andra där så tidigt. Det hade ändrats till vintertid under natten så misstänkte att andra hotellgäster passade på att sova ut en timme extra. 
 
 
Men inte jag. Frukost direkt. Och lite korsordslösning. 
 
 
Vi checkade ut. Hej då hej då. 
 
 
Parkerade vid foten av Hunneberg för att egentligen titta på kalkgrottorna, men vi hittade en del annat också. En gammal kvarn till exempel. 
 
 
Och! Den här eken. Största jag sett. Den tros ha börjat växa runt 1100-talet. Otroligt. Är så tydligt åt vilket håll söder ligger. 
 
 
Och där står ju jag och poserar. Nådde inte ens upp till första grenen. Vill ni ha en mäktig ek-upplevelse kan jag rekommendera ett besök hos Tunhemseken vid prästgården. Var som ni ser väldigt fint där nu på hösten. 
 
 
Längs med promenadslingan hittade vi till slut kalkgrottorna som var så djupa att det knappt gick att se väggen längst in. Försökte lysa in med mobilens ficklampa men det hjälpte inte för att se tydligare. Men pelarna som har sparats för att hålla uppe resten av berget gick att se. 
 
Sedan tog jag visst inga fler bilder. Hade väl fullt upp av att gå och gå och gå och gå över kyrkogården, bredvid hagar (ibland var det läskigt nära elstängslet), förbi fler ekar och förbi den gamla prästgården. Sedan fick det vara nog. Vi satte oss i bilen och åkte hemåt till Antons mamma för att få lunch och hämta flyttkartonger. Och det var alles från denna helgutflykt!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0