Frostiga dagar, låneböcker, och vardagssysslor

2024-02-01 08:00:00
Min Dag
 
 
Frosty days, library books, and every day tasks
 
 
Januari har varit om inte snöig så frostig i år. Är glad över att ha kunnat vara utomhus mycket under dagen det här året.
 
 
Stannat upp och titta på frostiga stolpar. Medan barnen sover i vagnen under flera lager.
 
 
Har fått ta tag i att rensa barnens strumplåda. Den har varit i en enda röra med alla strumpor som är för små och med de som faktiskt passar men som varit svåra att hitta. Tre fryspåsar blev utrensat och som vi lånat vidare till en av barnens kommande kusiner.
 
 
Varje dag när vi kommer tillbaka in från promenaden blir det fika. Ostmacka för barnen, något mer sött till de vuxna. Så som tårta från farmoderns kalas.
 
 
Har varit njutigt att sitta i soffan och titta ut på de frostiga träden. Låtsas som att vi bor någonstans mer norrut där denna vy skulle vara vardag.
 
 
Under de frostiga trädgrenarna promenerade vi till biblioteket. Jag lånade med mig dessa hem. Gemensam nämnare: inte så tjocka (och tydligen kvinnliga & europeiska författare när jag tänker efter). Stargate har jag skrivit om här.
 
 
Fick ack så god hjälp när vi bytte sängkläder en dag. Gillar att försöka inkludera barnen i vardagssysslor. De är med och laddar tvättmaskinen, och sedan tömmer den. De jagar dammsugaren och sopkvasten. Leker tittut med de gamla lakanen.
 
 
När barnen sov efter badet läste jag. Kanske den bästa stunden på dagen. När de precis har somnat och det finns någon timme eller så att göra vad jag vill med.
 
 
Det kalla vädret och vackra vyerna fortsatte.
 
 
Vi tog förmiddagsvilan i vagnen och promenerade till BVC. Det var alles gut och barnen visade sina senaste tricks för sköterskan. Efteråt käkade vi lunch på KC och min syster mötte upp oss. Sedan kom hon med hem till oss och hängde en stund. 
 
 
En spegelblank älv. En fastfrusen båt. En tavla.
 
 
Morgonen efter knäppte jag den här bilden på väg till tandläkaren. Allt var fint med mina tänder också, förutom en gammal lagning som gått av. Fick höra att jag var en tråkig patient; inte ens lite tandsten hade jag. Det brukar jag alltid ha. Hinner borsta länge och mer ordentligt när jag inte har en buss att skynda till. Troligen har det hjälpt.
 
 
Ännu en fika. Med mammas julrulle. Det är snabba och långa fingrar som når över soffbordet nu.
 
 
Vi firade barnens faster ännu en dag med fika. Den natten hade jag och min bäbis haft det tufft, och det var början på vår sjuk-vecka. Så vi slutar här.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0