Veckan vi var sjuka och en ny frisyr

2024-02-03 08:00:00
Min Dag
 
 
The week we were sick
 
 
I ungefär en vecka var vi alla mer eller mindre sjuka i någon slags förkylning. En dag valde vi att stanna inomhus, men alla andra dagar lyckades vi ta oss ut på promenad. 
 
 
I början av veckan trodde vi fortfarande att vi kanske kunde ha gäster på besök och ville göra det fint. Ta bort allt julpynt från sina platser och samla dem på vardagsrumsbordet i väntan på att vi tog fram deras förvaringslådor.
 
 
Tisdagen var riktigt kall. 18 minusgrader på morgonen. Huga. Då stannade vi inomhus.
 
 
En dagsnattning med termometer. Ingen feber dock. Min bäbis denna vecka kunde inte sova sina vilopass om jag inte låg bredvid. Så fick hämta en bok. Det var mysigt.
 
 
VI vuxna drack nyponsoppa med glass som jag alltid gör när jag är sjuk. Ställde in planer för längre fram i veckan. Men hoppades fortfarande på att vi skulle bli friska till helgen.
 
 
Onsdagen var det gul varning utfärdad för snöfall. Plogarna hann inte med. Vi (mest Anton för att vara rättvis) kämpade på med att dra vagnen fram genom snön. Upp till trottoarerna vid de större vägarna som var bättre plogade. Jag fick för mig att jag absolut måste hämta ut ett paket. Traskade igenom djup snö och fick snö innanför skokanten.
 
 
Bar hem ett stort och otympligt paket, vilket hade varit jobbigt nog på barmark. Var helt slut efteråt i flera dagar. Så onödigt att ta ut mig så. Fick dessutom ångest för att jag hade beställt så mycket grejer, även fast det var secondhand och billigt och saker vi behövde. Det positiva är att barnen har kunnat ha lådan som en koja i flera veckor. Visar väl i ett senare inlägg vad som låg däri.
 
 
Snön fortsatte att existera. Och när helgen kom fick vi ändå ställa in planer vi haft. Inte trevligt att en vuxen hostar och snörvlar på barnkalas.
 
 
Läste att det var sista dagen med snö. Veckorna efteråt skulle det vara plusgrader. Så vi tog fram babypulkorna för att i vart fall ha testat dem. Det blev succé! Fastän de små fingrarna blev kalla - tycker det är så svårt och nästintill omöjligt att få på dem vantar. Men desto skönare att komma in.
 
 
Så detta blir väl sista snöbilden på ett tag. På söndagen, vår bröllopsdag, kände vi oss något bättre - äntligen - och om den har jag skrivit här.
 
 
På måndagen hade jag en ny klipptid. Kändes underbart att bli av med allt det gamla slitna håret, och få det stylat för en gångs skull. Önskar att jag vore en person som tycker det är kul att fixa till håret på morgonen, eller bara någon gång ibland. Efteråt bad Anton mig handla några matvaror på vägen. Bär inte för mycket, bara.
 
 
Nej nej, jag ska bara hämta ut ett till stort paket på vägen hem ... Har infört köpstopp ett tag framöver för mig själv nu och borde radera Sellpy-appen. Barnen fick en till koja i vart fall. Så var det med den veckan.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0