Hur det gick med mina mål för 2017

2018-01-08 16:48:00
 
How I did (or not) succede with my goals for 2017
 
 
 
Jag satte upp 14 mål för förra året och som behandlade lite allt möjligt från att uppleva till att införskaffa saker. Men hur gick det nu då, med 2017 i backspegeln och 2018 fortfarande är ett rätt så oskrivet blad? Tänker att vi kikar på det innan vi tar itu med målen för det här året!
 
---
 
I put up 14 goals for last year, and they contained different things, such as experience things and buy things. But how did it go? Let's take a look, before we write new goals for this year.
 
 
Cykla tandemcykel
Inga tandemcyklar cyklade. Det står på min bucketlist, dock, så någon gång ska det väl ske. Blev bara inte under 2017.
 
 
(Våga) Gå på bio ensam
Check på den här. Såg Skönheten och odjuret på Chalmersbion. Var läskigt och kände mig utittad, men när filmen väl satt igång så upptäckte jag det som egentligen är rätt självklart - INGEN BRYR SIG att jag var där själv. Vågade egentligen inte, men ingen annan kunde och Pigge pushade mig att gå, tack och bock för det.
 
 
Hitta någon balans mellan att vara-i-stunden och att dokumentera
Skrev ju det här efter att ha hängt i Indonesien en hel sommar och upptäckte att jag var så fokuserad på att dokumentera allt allt allt och glömde av att känna och ta in. Upptäckte detta året att det är sådant som händer när jag är på resa, alltså något mer speciellt och vill dokumentera för vem vet när en åker dit igen. Men tycker jag har blivit bättre och låtit kameran och bloggen vila några dagar eller kvällar emellanåt.
 
 
Hänga i tre nya städer/länder jag inte besökt innan (Finland, kanske?)
Haha, det blev inget Finlandsbesök 2017. Besökte minst åtta andra nya ställen: Warszawa, Tallinn, Uppsala, Laholm, Pula, Zadar, Split, och Örebro.
 
 
Läsa minst tio skönlitterära böcker (gärna av författare från olika länder)
Läste ju ut 28 stycken, och har skrivit om det här. Så stor och fet avcheckningsbock på detta mål.
 
 
Läsa bok i parker/utomhus oftare (när vädret tillåter, ofc)
Satt ute på min lilla gräsplätt emellanåt vet jag, och på mina föräldrars balkong. Gillar ju att vara utomhus och läsa bok, så tog väl tillfället i akt när jag kunde.
 
 
 
Klara alla mina tentor och bli färdig med fjärde Chalmersåret
YES! Så himla klar med detta. Har en termin kvar av Chalmers nu och inget efter mig att ta tag i. GÖTT är det.
 
 
Vara bara studieteknolog (dvs inte gå med i någon kommitté/förening) åtminstone hela vårterminen för att vila upp mig
Halvklarade väl denna. Skrev målet när jag hade varit ganska nära på att gå in i väggen - satt och grät en kväll i soffan och kunde inte resa mig - så tog det här beslutet för att det inte skulle hända igen. Har ju dock svårt för att tacka nej till saker och tänker lätt att "men det där blir ju kul". Höstterminen var jag med i både Pepp och Fullmäktige (och är fortfarande). Vårterminen sökte jag kårledningen och försökte få folk att rösta på mig till Fullmäktige, så var ju inte helt så ledig som jag nog hade tänkt.
 
 
 
Ha mer sleepovers med kompisar. (Bästa ju.)
Nej :(
 
 
Hänga mindre hemma i lägenheten.
Upptäckte att det var rätt nice att plugga på Chalmers tillsammans med andra (har pluggat mycket själv hemma innan). Och sedan jag började exjobba har jag ett kontor att gå till där jag försöker vara ett visst antal timmar om vardagen. Plus hängt en del i Bagge & Dashs soffa sedan de flyttade till samma lägenhetshus som jag. Så skriver av detta mål också.
 
 
 
Klubba mer ute i Göteborg och andra städer. Dans är bra för själen, det vet väl varenda människa
Tycker alltid att det är för lite dans i mitt liv - även fast jag har dansat mig svettig väldigt många gånger det föregående året. Skulle jag någonsin bli nöjd med detta mål är alltså min fråga? Klubbade hursom när vi var i Kroatien, och dansade i Laholm, Göteborg, Uppsala, och Tallinn.
 
 
Fortsätta gå på yoga, och få massage oftare
Massage blev det dåligt med :( . Och yogan blev lidande när jag hade mycket att göra. Men har en tanke om att utveckla detta mål för 2018, för jag vet att yoga är bra för mig eftersom jag slappnar av.
 
 
Springa, cykla, och simma tillräckligt mycket/lite så att jag mår bra
Så många svåra mål att mäta. Ska göra bättre mål till 2018, haha. Var sjuk emellanåt och hade mycket att göra och då blev träningen lidande. Men under sommaren cyklade jag ungefär 8 km om dagen, och jag har börjat ta trapporna istället för hissen så ofta jag kan. Halvcheck på denna?
 
 
Köpa en golvlampa, och två taklampor (till köket och vardagsrummet)
En taklampa införskaffat, inget mer. Ska ju snart flytta från den här lägenheten (är snart inte längre student) och har klarat mig hyfsat fint utan taklampa och golvlampa så tror jag kan härda ut ett halvår till. Känner mig färdig med den här punkten, och den här listan.
 
 
Såhär gick det med mina mål 2016.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0