Listan om mitt 2022

2023-01-18 12:06:43
Frågelistor Tillbakablickar
 
The list about my 2022
 
 
Gjorde du något 2022 som du aldrig gjort förut?
- Började på tjänst helt på distans på ett stort amerikanskt företag. Trivdes mycket bra med att jobba hemifrån på heltid, kändes som jag fick mer fritid. Blev på hösten uppsagd från detta jobb och lärde mig hur LAS fungerar.
- Blev sambo! Först bara på prov och hyrde ut min lägenhet. Sa sedan upp min lägenhet och min hyresgäst för att bli sambo på riktigt. Köpte en säng!
- Köpte en lägenhet. Tog bostadslån.
- Inledde en bygga-hus-process. Lärde mig om förhansbesked, bygglov, frontespiser, avlopp, och isolering. Är dock något på paus för tillfället, hoppas vi kan ta upp det snart igen.
- Blev gravid med tvillingar. Försökt förstå försäkringskassan och föräldrapenning (behövs en universitetskurs är min upplevelse). 
En påsk-outfit ↑.
 
 
Vad var din största framgång jobbmässigt 2022?
Att komma fram till vad för arbetsuppgifter jag inte trivs med. 
 
 
Och vad var din största framgång privat?
Att lära mig leva ihop med någon annan. Att förstå att jag bygger upp förväntningar kring och fantiserar om hur situationer ska vara, men att jag varit dålig på att berätta och uttrycka det för andra. Att jag därför blir oerhört ledsen när det inte blir så. Har pratat mycket om det här i vårt förhållande, och jag tycker jag börjat se mig en förbättring. Att antingen uttrycka mina förväntningar / min vision, eller att inte ha förväntningar och istället ha en "det här blir jättebra"-attityd. Kommunikation - gör allt så mycket enklare.
 
 
Vilka länder / städer / platser besökte du?
Blev inte så mycket resande detta året, främst för att jag bytte till ett jobb utan resor och kundbesök. Besökte Stockholm, Vargön (Halle- och Hunneberg), Trollhättan, Vänersborg, Skåne, Småland, Söderåsens nationalpark, och Stora Mossens nationalpark.
 
 
Bästa dagen på året / ett datum du kommer minnas från 2022?
När vi fick nycklarna till lägenheten vi köpt - var så pirrig och det strulade med bankerna men till slut så. Kommer väl också minnas hur det var att få positivt svar på gravidtestet, och när vi fick se två små foster på första ultraljudet.
 
 
Vad gjorde du på din födelsedag / hur firade du din födelsedag?
Min 30-åriga födelsedag firade jag redan i slutet på juli trots att jag fyller år i september. Anade att det fanns en risk / chans att jag skulle vara gravid på min födelsedag, så valde att bli firad tidigare. Najs att kunna utnyttja sommarvärmen dessutom. Hade en fest med Bäst-i-test-tema vilket blev lyckat och roligt med upptåg. Men var helt slut på ork efteråt av allt planerade - minns att folk pratade med mig men att jag inte kunde ta in vad de sa. Grät dagen efter av att jag var så trött. (Lärdom: be om hjälp / sänk förväntningarna.)
   Min födelsedag firade jag genom att bjuda hem min familj på enkel fika. Var så nervös innan och hade hög puls under hela fikan tills jag fick ur mig att jag var gravid i vecka 8. Bad om att de skulle hålla det hemligt till vecka 12, eller första ultraljudet.  
 
 
Vad gjorde du på midsommar?
Firade uppe i Antons familjs sommarstuga med 8 andra glada personer, två hundar, och en bäbis som ännu befann sig i Josefines mage. Det var varmt och soligt. Vi badade i havet, jag hade förberett en femkamp (som blev en trekamp pga min ork tog slut att vara lekledare), och majoriteten sov över.
 
 
Bästa köpet?
Lägenheten! En fyra på 98 kvm. Högt i tak. Fönster i tre riktningar. Egen ytterdörr. Stort vardagsrum. Känns som att bo i ett hus. Trevliga grannar vad det verkar. Fin utsikt. Helt klart bästa, men också dyraste, köpet. 
 
 
Maträtten du åt mest under 2022? Bästa matupptäckten?
Har ju varit svajigt på matfronten ungefär hela hösten pga illamående, så får väl tala för första halvan av året. Kirskål i risotton och våtarv (↑) i salladen var en otrolig upptäckt i somras! Åt också mycket grönkål på olika sätt eftersom mina plantor gav så otroligt mycket skörd. Men det vi åt mest kanske ändå var spaghetti med köttfärssås, potatis med vegoschnitzel, eller lasagne. Vanlig vardagsmat helt enkelt. Åh, kombinationen mozzarella och jordgubb var också en trevlig upptäckt!
 
 
Var gjorde dig riktigt ledsen?
Många kvällar jag gråtit i soffan för att mina förväntningar inte blev uppfyllda, och att det tar på krafterna (för mig) att börja leva ihop med en annan person och förstå den nya situationen. Var otroligt jobbigt att bli uppsagd, men med facit i hand kom det rätt lägligt i och med mitt illamående.
 
 
Vad gjorde dig riktigt glad?
Att det finns en person som älskar mina äppelkinder, mitt skratt, min kroppsform, och min omtänksamhet, och som låter mig veta det dagligen. Få gå på två bröllop och klä upp sig riktigt fint. Få gå på så många 30-årskalas - hade en period då det var kalas varje helg.
 
 
Något oväntat som hände?
Tvillingarna. Att vi lyckades få just den här lägenheten.
 
 
Vad önskar du att du hade gjort mer?
Det jag önskar varje år: lyssnat mer på min kropps signaler om att nu behöver jag vila och bara vara instängd själv i ett rum utan intryck, och förstå att det är okej att gå iväg en stund själv. Hört av mig till folk och hittat på saker med andra än min sambo. Lyssnat på musik - ett intresse jag helt försakade.
 
 
Vad önskar du att du hade gjort mindre?
Burit runt på förhoppningar och regnbågar utan att berätta om dem. Haft axlarna uppe vid öronen. Satt andras välmående framför mitt eget. Varit för "socialt kompetent" och konflikträdd.
 
 
Vad är du mest stolt över under 2022?
Att steg för steg, månad för månad, börja våga berätta om mina idéer och förväntningar. Märkt att det värsta som händer är att den andra inte tycker samma, och att det då oftast går att kompromissa eller diskutera igenom det. Och såklart: tog mig igenom Göteborgsvarvet ännu en gång. 
 
 
Årets bästa låt, bok, film, och tv-serie?
Lyssnat mycket på Cacka Israelssons Din dummer för att den är lite lustig. Varit ett otroligt dåligt låtlyssnar-år. Mina mest lyssnade låtar 2022 finns här.
   Bästa bok får bli hela Stad-serien av Per Anders Fogelström. (Boklistan 2022 finns här.)
   Har även varit ett dåligt filmår. Försökte ta reda på med hjälp av min lista på Imdb vad jag sett i år, men har inte varit så bra på att uppdatera den. Säger Booksmart eller Encanto
   Serie: The White Lotus. (The Bear är också bra - har inte sett klart än pga högt tempo och behöver se på lugna/enkla serier just nu.)
 
 
Finns det något som kunde ha gjort ditt år bättre?
Inte blivit uppsagd från mitt jobb (även om jag ser positivt på det som att det kom lägligt med graviditetsmående och att jag lärde mig hur LAS fungerar). Haft mer ork och energi.
 
 
Högsta önskan just nu för 2023?
Nummer ett är väl att förlossningen och allt går bra. Att vi lyckas reda ut och fatta föräldraledighet / föräldrapenning - får huvudvärk av att bara tänka på detta byråkratiskt trista. Att jag ber om hjälp - en gång för mycket än inte alls.
 
 
Tidigare års sammanfattningar finns här:
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0